Μετά τις 19 Απριλίου και αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις, το υπουργείο Οικονομικών θα καθορίσει τα τελικά κριτήρια
Στην διάθεση των επιχειρήσεων που ζητούν βοήθεια και κρατική στήριξη, είναι από σήμερα ήδη -και μέχρι τις 19 Απριλίου- η πλατφόρμα αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7. Αιτήσεις θα συμπληρώσουν επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021.

 

 

Μετά τις 19 Απριλίου και αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις, το υπουργείο Οικονομικών θα καθορίσει τα τελικά κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι δικαιούχοι στους οποίους θα διανεμηθεί περίπου 1 δισ. ευρώ. Οι εκταμιεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα.

Εκτός από την αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μην ξεχάσουν:

να συμπληρώσουν και τον πίνακα ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ, μήνα προς μήνα από Ιανουάριον2020 μέχρι και Μάρτιο 2021.
αφού ανακοινωθούν τα κριτήρια στα τέλη Απριλίου και εφόσον προκριθούν ως δικαιούχοι, να μπουν ξανά στο My Business Support της ΑΑΔΕ και να υποβάλουν νέα Αίτηση Χορήγησης, ειδικά για να αποδεχθούν τους όρους και το ποσόν που επιθυμούν.
Υπενθυμίζεται ότι 50% τη επιδότησης είναι επιχορήγηση και 50% επιστρεπτέα προκαταβολή, δηλαδή δάνειο που θα αποπληρωθεί σε έως 60 δόσεις, έως αρχές του 2027. Εναλλακτικά μπορούν να ζητήσουν πρόωρη εξόφληση εφάπαξ χωρίς δόσεις στα τέλη του 2021 και να κρατήσουν το 15% του ποσού που θα επέστρεφαν. Για παράδειγμα, από Επιστρεπτέα 7 ύψους 1.000 ευρώ (η ελάχιστη δυνατή) τα 500 μόνον θα επιστραφούν σε 60 δόσεις, εκτός αν κάποιος επιστρέψει εφάπαξ τα 425 τον Δεκέμβριο και έτσι θα εξοφλήσει αυτόματα και το χρέος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »