Δείτε το έγγραφο
Σοκ έχει προκληθεί από την αποκάλυψη των WikiLeaks, όπου και αναφέρει πως υπήρξε αποστολή έκθεσης για την Τουρκία από τον νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Θάνο Ντόκο, την εποχή που ήταν Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ τον Απρίλιο του 2010, στην Τουρκική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιούν τα WikiLeaks, ο Θάνος Ντόκος έστειλε με προσωπικό mail στην Τουρκική Πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ. Συντάκτης της έκθεσης είναι ο Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας και στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Γρηγοριάδης.

Τι αναφέρει η έκθεση
Στην έκθεση δίνονται κατευθύνσεις για το πως μπορούν να συνυπάρξουν οι απόψεις Νταβούτογλου, οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Άγκυρας και η ένταξη στην ΕΕ.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα της Τουρκικής Πρεσβείας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες με ημερομηνία 29 Απριλίου 2010 αναλύεται η έκθεση του κ. Γρηγοριάδη και στο τέλος γίνεται μία ιδιαίτερη αναφορά στις συμβουλές για το πως να επιδιώξει η τουρκική ηγεσία τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το «δόγμα Νταβούτογλου» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ένταξης στην ΕΕ.

Δείτε εδώ την αποκάλυψη των WikiLeaks:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »