Όπως φαίνεται το φθινόπωρο είναι προ των πυλών καθώς σοβαρή κακοκαιρία, ο «Ιανός», έρχεται και θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή τουλάχιστον όπως υποστηρίζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr επισημαίνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές, και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής (βρίσκεται πάνω από θάλασσα), δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει.
Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να καθοριστεί ακόμα το μέγεθος της κακοκαιρίας που θα πλήξει την χώρα.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »