”Βόμβα” Παναγιωτόπουλου
Να διαμορφωθεί ευρύτατη συναίνεση για την σύμβαση προμήθειας των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής.

«Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν θετικά. Η προμήθεια θωρακίζει, ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι καλό να το αποδείξουμε και δια της ψήφου μας. Εναπόκειται σε μας να υπερψηφίσουμε το υπο κρίση νομοσχέδιο εκπέμποντας με όρους εθνικής συνεννόησης ένα θετικό μήνυμα για ακόμα καλύτερη θωράκιση της εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σχολιάζοντας και την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, είπε «η διπλωματία συμβαδίζει με την αποτροπή».
Εκτός αυτών, ο υπουργός τόνισε ότι υλοποιούνται με ταχύτητα 105 προγράμματα προμηθειών για όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ για τα Rafale είπε ότι η προμήθεια εντάσσεται στον συνολικό προγραμματισμό για παραλαβή 40 μαχητικών αεροσκαφών εως το 2025.

Πέραν αυτού, αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια του υπουργού να καταρρίψει με ποδοσφαιρικούς όρους την κριτική της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις σχετικά με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θυμήθηκε τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ολλανδίας – Γερμανίας στο Μουντιάλ του 1974 για να πει πως «όταν ακούω να μας κατηγορείτε για καθυστέρηση μου έρχεται στο μυαλό η Ολλανδία του Κρόιφ, η οποία στον τελικό του Μουντιάλ του ‘74 σκόραρε στο δεύτερο λεπτό αφού πρώτα είχε αλλάξει 16 πάσες χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα Δυτικογερμανός παίκτης. Είναι σαν να μου λέτε ότι δεν έπρεπε να κάνουμε 16 πάσες αλλά να πάμε να βάλουμε γκολ αμέσως» είπε χαρακτηριστικά για να εξηγήσει ότι η επιλογή του υπουργείου να απευθυνθεί πρώτα στο Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να υπάρχει προσυμβατικός έλεγχος της προμήθειας ενισχύει τους όρους διαφάνειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »