Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 2020

Έτοιμη για όλα η Μόσχα: “Ο Ερντογάν θα εκβιάσει με τους S-400 τη Ρωσία”

Απίστευτο παρασκήνιο αποκαλύπτει ρωσικό δημοσίευμα μεγάλου αμυντικού πρακτορείου ειδήσεων, για την υπόγεια κόντρα Πούτιν και Ερντογάν για την τύχη της Συρίας.

“Τα ρωσικά συστήματα S-400, τα οποία έδωσαν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στην Τουρκία, και έγιναν λόγος εκβιασμού από τον Ερντογάν. και δεδομένου ότι η ρωσική πλευρά είναι σταθερά προσηλωμένη στην απελευθέρωση του Ιντλίμπ από τους πάσης φύσεως τρομοκράτες, η Άγκυρα μπορεί να εκβιάσει τη Ρωσία με τα συστήματα S-400, για παράδειγμα, αρνούμενη να τα πληρώσει”.

Αυτή είναι η γνώμη Ρώσων ειδικών αμυντικών αναλυτών και δικών τους πληροφοριών για τις κινήσεις των Τούρκων οι οποίοι θέλουν να «εξαπατήσουν τους Ρώσους», με μη πληρωμή για τους S-400 αν αρνούνταν οι Ρώσοι να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Ερντογάν και δεν μεταβίβασαν αμέσως τον έλεγχο στην καθορισμένη περιοχή της Ιντλίμπ.

“Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Ερντογάν εξετάζει πραγματικά ένα παρόμοιο σενάριο, όμως η Τουρκία γνωρίζει καλά ότι με την εξαπάτηση της Ρωσίας μπορεί να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις ένα χρόνο, αφού τέτοιες ενέργειες της Άγκυρας σίγουρα δεν θα παραμείνουν αναπάντητες”, σημειώνουν οι ίδιοι Ρώσοι εμπειρογνώμονες.

Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ σημαντικό για την Τουρκία να διασφαλίσει την προστασία των τρομοκρατών και των Σύριων ανταρτών στο Ιντλίμπ, διότι διαφορετικά ο Ερντογάν θα χάσει την ευκαιρία να καταλάβει μέρος της επικράτειας της Συρίας και, συνεπώς, θα προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στη Ρωσία μέσω των συστημάτων S-400.

Πριν από λίγες ώρες, το δίκτυο πληροφοριών Rojava Network της Συρίας, επικαλούμενο στοιχεία του πρακτορείου ειδήσεων Step News Agency, ανέφερε ότι η τουρκική στρατιωτική διοίκηση, έδωσε εντολή σε χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες και Σύριους μαχητές, να ετοιμασθούν για την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Συριακού στρατού σε Ιντλίμπ και Χαλέπι, ειδικά μετά τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών και τεσσάρων ανταρτών.

Χύνεται αίμα στην Ιντλίμπ: Η Τουρκία χτύπησε συριακό ελικόπτερο

Η Τουρκία θα μπορούσε να εξαπολύσει έναν σφοδρό πόλεμο εναντίον της Συρίας τις επόμενες 24-72 ώρες.

“Σύμφωνα με την πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Step, η Τουρκία διέταξε τους ηγέτες των φατριών του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου να αυξήσουν την ετοιμότητά τους”, ώστε να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι με τη συμμετοχή των τουρκικών δυνάμεων”, ανέφερε το δίκτυο.

Σχολιάστε

Translate »