Ένταση στην περιοχή
Οσυριακός στρατός ξεκίνησε αιφνιδιαστική επίθεση – η Αίγυπτος, η Ρωσία και το Ιράν παρέχουν υποστήριξη εδάφους και αέρα

Μια κοινή περιπολία με τη Ρωσία, που διαταράχθηκε από την τουρκική πλευρά, ανάγκασε τον συριακό στρατό να ξεκινήσει μια νέα μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών στα βορειοδυτικά της αραβικής δημοκρατίας.

Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ “πολιορκούν” το Ιντλίμπ – Ξεκινησε η επίθεση
Ρωσικός, Συριακός, Ιρανικός και ακόμη και Αιγυπτιακός στρατός συμμετέχουν στην επιθετική επιχείρηση, με αεροσκάφη αναγνώρισης στον ουρανό, και το πυροβολικό εργάζεται εντατικά στις θέσεις των τζιχαντιστών, στην ύπαιθρο του νότιου Idlib, καθώς και τον αυτοκινητόδρομο Μ4 που συνδέει τη Λατάκια και το Χαλέπι.

«Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ξεκίνησε μια επίθεση στα βορειοδυτικά της χώρας. Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν μαζική επίθεση στις αμυντικές θέσεις τζιχαντιστών στις επαρχίες του Idlib, της Hama και της Latakia. Στα βορειοανατολικά της επαρχίας Λατάκια, ο συριακός στρατός βομβαρδίζει έντονα τις θέσεις των ισλαμιστών που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι. Ο SAA, προσπαθεί να καταλάβει το συγκεκριμένο οχυρό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μάταια.

Πρόσφατες αναφορές αποκάλυψαν ότι ο SAA και οι σύμμαχοί του ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια νέα επίγεια επιχείρηση στο νότιο Idlib.
Οι μαχητές του τουρκικού ισλαμικού κόμματος έχουν δημιουργήσει μια σημαντική αμυντική δομή εδώ και αντιστέκονται πεισματικά στα κυβερνητικά στρατεύματα. Η Τουρκία διατηρεί μια αρκετά μεγάλη στρατιωτική παρουσία στο νότιο Ιντλίμπ. Τους τελευταίους μήνες, ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε εκατοντάδες στρατεύματα, άρματα μάχης, εκτοξευτές πυραύλων ακόμη και συστήματα άμυνας στην περιοχή.

Οι αμυντικές γραμμές της ένοπλης αντιπολίτευσης στην πεδιάδα Al-Gaab και στην περιοχή Jabal al-Zawiya στα νότια του Idlib υφίστανται βομβαρδισμούς», ανέφερε η εφημερίδα Argumenty Nedeli.

Προς το παρόν, φαίνεται πως ο λόγος για την επίθεση ήταν η απροθυμία της Τουρκίας να εκπληρώσει τις συμφωνίες για τους μαχητές στη ζώνη. Η ένταση κορυφώθηκε και οι επιθέσεις από αέρος και έδαφος ξεκίνησαν.

Η Αίγυπτος στέλνει στρατό στο Ιντλίμπ – “Παγίδα” Σίσι-Άσαντ στους Τούρκους
Είναι γνωστό ότι η Αίγυπτος, η οποία μετέφερε τουλάχιστον 150 στρατιώτες της στη Συρία, μετέφερε επίσης τα θωρακισμένα όπλα της στο μέτωπο, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, που βρίσκεται ήδη στο ζενίθ λόγω της Λιβύης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »