Σάββατο 4 Ιουλίου, 2020

Αντιπερισπασμός της Τουρκίας; – Απομακρύνονται οι ”μετανάστες” από τα σύνορα με την Ελλάδα

Αιφνιδιαστική κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής ιστοσελίδας Bianet, επειδή οι ”μετανάστες” που βρίσκονται στον καταυλισμό του Παζάρκουλε  είναι οι πλέον ευάλωτοι να κολλήσουν τον κορωνοϊό, περίπου 300 άνδρες της στρατοχωροφυλακής τους ενημέρωσαν ότι θα εκκενώσουν την περιοχή και ήδη άρχισαν να μεταφέρονται με πούλμαν στο σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης.

H κίνηση είναι ιδιαίτερα περίεργη από την Άγκυρα και θα την παρακολουθούμε. 

Θέλει η Τουρκία να ”χαλαρώσει” τις Ελληνικές Δυνάμεις Ασφαλείας στα σύνορα; Εάν είναι αυτός ο στόχος τότε κάνουν μέγιστο λάθος, καθώς άπαντες είναι σε επιφυλακή. 

Βίντεο-ντοκουμέντο από τον Έβρο: Η ειδική τουρμπίνα των ΕΔ ”μπλόκαρε” ξανά την εισβολή των μεταναστών σε ελληνικό έδαφος

Πάντως η πανδημία στην Τουρκία ”θερίζει”. 

Η Φιλιζ Ουναλ-πρόεδρος του Τμήματος Οικογενειακών Γιατρών του ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας δήλωσε “Στην Ιταλία από τους 600 οικογενειακούς γιατρούς οι 100 νόσησαν και εξ αυτών οι δύο πέθαναν. Αν αναλογιστούμε πως στην Τουρκία έχουν δοθεί ιατρικά υλικά μόνο για 10 μέρες, αυτό σημαίνει πως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ίδια ή και χειρότερη εικόνα”.

Η Ουναλ ανέφερε ότι καθώς πλέον οι μάσκες δίνονται μόνο με ιατρική συνταγή, ουρές σχηματίζονται μπροστά στα οικογενειακά ιατρεία και πρόσθεσε πως “Οι άνθρωποι έχουν δίκιο να ανησυχούν αλλά ενδεχομένως μπορεί να κολλήσουν ιό την ώρα που θα έρθουν για να τους γράψουμε τη συνταγή για τη μάσκα”, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr 

Η έλλειψη ιατρικών υλικών και το ότι δεν αυξήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων στην υγεία συνιστούν κίνδυνο για την υγεία της κοινωνίας. Έλλειψη υλικών υπάρχει στα ιατρικά κέντρα οικογένειας πού είναι η πρώτη προτίμηση των πολιτών.  

Η απόλυτη ξεφτίλα για τους Τούρκους: Κομάντος παραλίγο να τουμπάρουν στον Έβρο με φουσκωτό! – Βίντεο

Η Ουναλ είπε πως “Στην Ιταλία από τους 600 οικογενειακούς γιατρούς οι 100 νόσησαν και εξ αυτών οι δύο πέθαναν. αν συνεχιστεί έτσι η έλλειψη ιατρικών υλικών στην Τουρκία είναι αναπόφευκτο ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία εικόνα ακόμη χειρότερη από αυτήν της Ιταλίας. Στο κέντρο υγείας οικογένειας όπου εργάζομαι μοιράστηκαν μάσκες μόνο για 10 μέρες ενώ γάντια και φόρμες δεν υπάρχουν καθόλου. Επίσης δεν μας δόθηκαν καθόλου τεστ για να χρησιμοποιήσουμε στους υπόπτους αρρώστους.

Σχολιάστε

Translate »