Αλλαζει όλα τα δεδομένη η δοκιμή αυτή – Δείτε βίντεο
Ένα πλοίο εξοπλισμένο με το σύστημα Aegis BMD, που φέρει πυραύλους SM-3 Block IIA μπορεί να καταστρέψει έναν στόχο κατηγορίας ICBM, γεγονός το οποίο αναδύει μια νέα αρχιτεκτονική-σχεδίαση για πολυεπίπεδη άμυνα των ΗΠΑ. Αυτό αποτελεί τρομερό επίτευγμα το οποίο αλλάζει πολλά δεδομένα στην αντιμετώπιση πυρηνικών ICBM.

 

Σε μια δοκιμή που σίγουρα θα στείλει κύματα σοκ στους στρατιωτικούς αντιπάλους της Αμερικής, αντιτορπιλικό του αμερικανικού ναυτικού κατέρριψε έναν εισερχόμενο πύραυλο ICBM, που μιμείται επίθεση προερχόμενη από τη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο αμερικανικός οργανισμός πυραυλικής άμυνας και το αντιτορπιλικό USS John Finn, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Aegis, κατέστρεψαν έναν εικονικό διηπειρωτικό πύραυλο, εκτοξεύοντας εναντίον του έναν πύραυλο Standard Missile-3 Block IIA κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης δοκιμής πτήσης στον ωκεανό της Χαβάης, στις 16 Νοεμβρίου.

«Αυτό ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα και κρίσιμο ορόσημο για το πρόγραμμα Aegis BMD SM-3 Block IIA», δήλωσε ο Διευθυντής του MDA, Αντιναύαρχος Jon Hill.

«Το Τμήμα ερευνά τη δυνατότητα αύξησης του επίγειου συστήματος “Ενδιάμεσης άμυνας” με την τοποθέτηση πρόσθετων αισθητήρων και οπλικών συστημάτων ως αντιστάθμισμα από τυχόν απρόβλεπτες εξελίξεις από πυραυλικές απειλές

«Έχουμε αποδείξει ότι ένα πλοίο εξοπλισμένο με το σύστημα Aegis BMD, που φέρει πυραύλους SM-3 Block IIA μπορεί να καταστρέψει έναν στόχο κατηγορίας ICBM,γεγονός το οποίο αναδύει μια νέα αρχιτεκτονική-σχεδίαση για πολυεπίπεδη άμυνα της πατρίδας ”

Στις 7:50 μ.μ. ώρα Χαβάης, ο στόχος ICBM ξεκίνησε από την τοποθεσία δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων Ronald Reagan, που βρίσκεται στην Ατόλη Kwajalein στη Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ, προς μια ωκεάνια περιοχή βορειοανατολικά της Χαβάης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του DoD.

Σε αυτή τη δοκιμή, το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ χρησιμοποίησε τις ενοποιημένες δυνατότητες που του παρείχε το δίκτυο Command and Control Battle Management Communications (C2BMC), ως μέρος της υπεράσπισης της Χαβάης, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης.

 

Αφού έλαβε δεδομένα παρακολούθησης από το σύστημα C2BMC, το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ εκτόξευσε έναν πύραυλο SM-3 Block IIA, ο οποίος κατέστρεψε τον εχθρικό διηπειρωτικό πύραυλο-στόχο.

«Αυτή η πρώτη δοκιμασία δείχνει ότι το έθνος μας έχει μια βιώσιμη επιλογή για ένα νέο επίπεδο άμυνας ενάντια σε απειλές μεγάλης εμβέλειας», δήλωσε ο Bryan Rosselli, αντιπρόεδρος της στρατηγικής πυραυλικής άμυνας στο Raytheon Missiles & Defense.

Οι αισθητήρες Raytheon ήταν επίσης μέρος του ιστορικού τεστ, από τροχιά πλησίον της γης. Οι αισθητήρες ανίχνευσαν και παρακολούθησαν τον στόχο και μετέδωσαν τα δεδομένα στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Οι υπάλληλοι του προγράμματος θα συνεχίσουν να αξιολογούν την απόδοση του συστήματος με βάση την τηλεμετρία και άλλα δεδομένα που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ανέφερε το δελτίο τύπου του DoD.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »