Τετάρτη 17 Ιουλίου, 2019

Αποκαλυπτική έρευνα: «Ορθόδοξο τόξο» μπροστά στον κίνδυνο της «Μ. Αλβανίας» – Οι Σέρβοι αγαπούν τους Έλληνες & μισούν Αλβανούς & Κροάτες

«Φωτιά» παίρνουν τα Βαλκάνια με τους μεγαλοϊδεατισμούς της Αλβανίας, που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Από την μία οι Κοσοβάροι που αυξάνουν την ένταση και από την άλλη τα Τίρανα που θέλουν να δημιουργήσουν την λεγόμενη «Μ. Αλβανία».

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο συνυπολογίζοντας και τον αλβανικό πληθυσμό που ζει στην περιοχή στην χώρα μας και να έχει έτοιμα «σενάρια» στο συρτάρι για όλες τις εκδοχές .

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Πρώτη αγάπη για τους Σέρβους στα Βαλκάνια είναι οι Έλληνες, δεύτερη, αρκετά χαμηλά, είναι οι Μαυροβούνιοι και τρίτη αγάπη οι Σλάβοι της Βόρειας Μακεδονίας.

Από την άλλη πλευρά, εκείνους που μισούν περισσότερο είναι οι Κροάτες και ακολουθούν οι Αλβανοί. Τα στοιχεία είναι από το πρακτορείο Faktor plus.

Η έρευνα αυτού του οργανισμού, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα πραγματεύθηκε τις σχέσεις μεταξύ των λαών της Σερβίας και της Αλβανίας, την προοπτική αυτής της σχέσης, τα σημεία αμφισβήτησης και τις ευκαιρίες και τους τομείς συνεργασίας. Κατέδειξε για ακόμη μια φορά τα βαθιά ιστορικά τραύματα, τα στερεότυπα, αλλά και ανεπίλυτο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και τις στάσεις των πολιτικών που επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των Σέρβων και των Αλβανών.

Η έρευνα δείχνει τις διαθέσεις των Σέρβων προς τους άλλους λαούς των Βαλκανίων.

Οι ερωτηθέντες ηλικίας 24 ως 45 ετών δήλωσαν κατά 43% ότι έχουν την πλέον θετική γνώμη για τους Έλληνες. Οι ηλικίες από 45 μέχρι 50 ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, προτιμούν τους Σλάβους των Σκοπίων.

Οι άνω των 50 ετών, βλέπουν ως πιο αγαπητό έθνος των Ελλήνων και μετά έρχονται οι Μαυροβούνιοι. Επίσης, έχουν θετική άποψη για τους Ούγγρους και τους Βόσνιους, ενώ αρνητική έχουν για τους Κροάτες και τους Αλβανούς σε όλες τις ηλικίες.

Σχολιάστε

Translate »