Ως ευκαιρία για ανάδειξη της Τουρκίας σε υπερδύναμη βλέπουν οι ισλαμιστές της Άγκυρας τα επεισόδια στην Ουάσιγκτον
“Ο(τουρκικός) λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”, αναφέρει μια πολύ σοφή ελληνική παροιμία που ταιριάζει “γάντι” στις προθέσεις των Τούρκων, μετά τις εξελίξεις στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από εκατοντάδες οπαδούς του Τραμπ.

Ο επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας Yigit Bulut σχολιάζοντας τα γεγονότα στις ΗΠΑ, εξέφρασε τις ανομολόγητες επιθυμίες του σουλτάνου Ερντογάν και τις δικές του φυσικά, καταδεικνύοντας έτσι τις προθέσεις των γειτόνων.

Ο Μπουλούτ στο Twitter, χαρακτηρίζει τα επεισόδια στο Καπιτώλιο ως αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, ενώ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται σε κατάσταση ταχείας κατάρρευσης που αφήνει πολλά γεωπολιτικά κενά, που θα καλύψει φυσικά η Άγκυρα.

Ο ίδιος προβλέπει το θάνατο του NATO, ως κάτι σίγουρο, το οποίο θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ανάδειξη της Τουρκίας ως μία εκ των τριών υπερδυνάμεων στην υπό διαμόρφωση νέα παγκόσμια τάξη (Ρωσία, Κίνα, Τουρκία).

Αυτό είναι το “αφήγημα” που πιστεύει πρώτα ο Ερντογάν, και στη συνέχεια όλοι οι σύμβουλοι του και οι δικοί του άνθρωποι για το μέλλον και πάνω σε αυτό κινούνται σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο.

Το νέο σχέδιο του Ερντογάν μετά το Καραμπάχ
“Ο Ερντογάν σκοπεύει να επανεξετάσει τα σύνορα της Τουρκικής Δημοκρατίας και δεν κρύβει τις προθέσεις του”, δήλωσε ο Karen Hovhannisyan, Τουρκολόγος και ειδικός σύμβουλος, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια που επεξεργάζονται στη γειτονική Τουρκία για το μέλλον μετά την επιτυχία στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

Ο ίδιος σύμφωνα με νέες πληροφορίες, υπογράμμισε ότι οι Τούρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το παράδειγμα της Ρωσίας, το οποίο θα περιλαμβάνει ορισμένα κομμάτια πολλών κρατών.

“Η Τουρκία του Ερντογάν προτίθεται να επανεξετάσει τα σύνορα της σημερινής Τουρκικής Δημοκρατίας, για αυτό και η τουρκική κυβέρνηση έχει μια δεδηλωμένη προκλητική πρόθεση, την οποία δεν κρύβει πλέον.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ρωσίας, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ομοσπονδιακό κράτος, το οποίο θα περιλαμβάνει το κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Κύπρου, ένα μέρος της βόρειας Συρίας, ένα μέρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, ένα μέρος του Ναχιτσεβάν, μέρος της Αρμενίας, και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και μέρος της Γεωργίας.

 

Έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η τουρκική λίρα και γλώσσα θα είναι πολύ πιο κοινή στην χρήση και πιο διαδεδομένη, από το εθνικό νόμισμα και τη γλώσσα των χωρών που εξακολουθούν να έχουν ακόμα τον κυρίαρχο έλεγχο στις συγκεκριμένες περιοχές.

Νομίζω όμως ότι τελικά τα σχέδια αυτά που περιγράφονται στον χάρτη αυτόν δεν θα υλοποιηθούν υπέρ της Τουρκίας, αλλά είμαστε ευτυχείς που αποκαλύπτουμε εμείς τα σχέδια τους”, έγραψε ο Karen Hovhannisyan.

Πρόκειται για το σχέδιο «Μεγάλη Τουρκία», που ευρίσκεται σε πλήρη ισχύ από τον Τούρκο πρόεδρο με προκλητικότατο χάρτη που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Star το 2018 και ο οποίος περιλάμβανε, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου με κόκκινο χρώμα σαν να… ανήκουν στη νέα οθωμανική αυτοκρατορία του Ερντογάν.

Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού, θέλει να ελέγξει εδάφη και θαλάσσια οικόπεδα (Α. Μεσόγειο) σε μια προσπάθεια αναβίωσης αλλοτινών αλλά περασμένων ανεπιστρεπτί εποχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »