Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 2019

Δαλάι Λάμα: «Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους – Θα γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική αν δεν…»

“Aν δεν φύγουν άμεσα οι μετανάστες από την Ευρώπη, τότε είναι καταδικασμένη να γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική χώρα” τόνισε ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού, Δαλάι Λάμα, ο οποίος ζει ως πρόσφυγας στην Ινδία έπειτα από τη φυγή του από το Θιβέτ το 1959.

Ο Δαλάι Λάμα δήλωσε ότι μόνο ένας «περιορισμένος αριθμός»μεταναστών πρέπει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ήπειρο για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Στη συνέντευξή του, ο Δαλάι Λάμα πρόσθεσε ότι οι μετανάστες που είχαν καταφύγει στην Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσουν δεξιότητες πριν επιστραφούν στους τόπους καταγωγής τους. Ακόμη, είπε ότι η Ευρώπη ήταν υποχρεωμένη να φιλοξενήσει όσους χρειάζονται βοήθεια, αλλά τελικά θα πρέπει αυτοί, κάποια στιγμή, να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να τους δώσουν εκπαίδευση και κατάρτιση, με στόχο να επιστρέψουν στις χώρες τους με συγκεκριμένες δυνατότητες».

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να συμβεί σε όσους θέλουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής, απάντησε:

«Ένας περιορισμένος αριθμός δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει τελικά μουσουλμανική ή αφρικανική χώρα».

Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Σε μια ομιλία του που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Μάλμε της Σουηδίας, ο Δαλάι Λάμα υποστήριξε ξανά πως οι πρόσφυγες οφείλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους και να τις ξανακτίσουν.

«Να τους υποδεχτείτε, να τους βοηθήσετε και να τους εκπαιδεύσετε, αλλά τελικά θα πρέπει να αναπτύξουν ξανά τη δική τους χώρα.

Νομίζω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους»

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ για το 2018, το 4,4% της περιφέρειας από τους συνολικά 512 εκατομμύρια πολίτες, προέρχονται από χώρες εκτός Ένωσης.

Σχολιάστε

Translate »