Η Ελλάδα έσφαλε μετά την σύναψη συμφωνίας με την Αίγυπτο”
Βήμα πίσω δεν κάνει ο επίδοξος Σουλτάνος, καθώς σε διάγγελμα προς τον τουρκικό λαό που απευθύνει το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι οι έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ θα συνεχιστούν, ενώ εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην τουρκική NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για σεισμικές έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου – στην ίδια περιοχή που απειλούσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες τον Ιούλιο.

ΝΑ Αιγαίο: Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis με απλωμένα καλώδια
Τόνισε ότι τον Ιούλιο η Τουρκία έκανε πίσω μετά την παρέμβαση Μέρκελ, ωστόσο η Ελλάδα έσφαλε μετά την σύναψη συμφωνίας με την Αίγυπτο.

Πριν λίγα λεπτά ο Ερντογάν προήδρευσε του υπουργικού του συμβουλίου κι έδειξε αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω!

Πιο συγκεκριμένα, ο “σουλτάνος” σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση τόνισε πως αν και είχε συμφωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και το Βερολίνο η Άγκυρα να μην κάνει γεωτρήσεις και έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, “η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις με την συμφωνία της με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ”.

Και συνέχισε: “Έτσι η Τουρκία προχωρά τις έρευνες”, καθιστώντας σαφές πως το Oruc Reis θα συνεχίσει με τις έρευνες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας απηύθυνε έκκληση να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι χώρες της περιοχής (!) για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ενώ βεβαίως δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει νέες απειλές.

«Σκοτεινιάζουν το μέλλον τους όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο», τόνισε συγκεκριμένα, ενώ… συνέχισε το αφήγημα πως για την ένταση στην περιοχή την ευθύνη έχει η Ελλάδα εξαιτίας της συμφωνίας της με την Αίγυπτο.

Οι Τούρκοι δημοσίευσαν φωτογραφίες του Oruc Reis με πολεμικά πλοία
Σε μια νέα προπαγανδιστική κίνηση στο πλαίσιο των «παιχνιδιών» που κάνει η Τουρκία με τις κινήσεις του Oruc Reis προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Άγκυρα με δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό στο Twitter του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Στις φωτογραφίες, για τις οποίες δεν διευκρινίζεται πότε και πού έχουν ληφθεί, απεικονίζεται το Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Στις αναρτήσεις υποστηρίζεται ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία «παρέχουν προστασία» στο τουρκικό σκάφος καθώς και ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Το Oruc Reis συνοδεύεται από επτά τουρκικές φρεγάτες οι οποιες έχουν απλωθεί σε κοντινή απόσταση γυρω του, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »