”Θα θρηνήσουμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν”
Για την ανάγκη λήψης πιο σκληρών μέτρων, προκειμένου να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού που μαστίζει τη χώρα, μίλησε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος πρότεινε μέτρα τύπου… Ουχάν, δηλαδή Κίνας, για 10-15 ημέρες, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να αποσυμφορηθεί το εθνικό σύστημα υγείας.

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα. «Πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί, πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό. Στην Κίνα έβγαινε ένας άνθρωπος μια φορά την εβδομάδα για να πάει σούπερ μάρκετ».

«Φοβάμαι ότι αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, θα θρηνήσυμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν» υπογράμμισε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι «το βλέπουμε μπροστά μας να γίνουμε Ουχάν».

«Επειδή η κατάσταση είναι απρόβλεπτη, μπορεί αύριο να διπλασιαστούν τα θύματα» είπε και επανέλαβε πως «πρέπει να πάρουμε μέτρα τύπου Ουχάν ή Μαρτίου, άμεσα, αύριο» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος και εξήγησε:

«Θα έλεγα να είναι κάθε μέρα Κυριακή, να λειτουργούμε σαν Κυριακή. Να κλείσουν οι επιχειρησεις αν είναι δυνατόν, να κλείσουν τα πάντα για 10-15 ημέρες. Ίσως είναι μια πρόταση που μπορεί να αποσυμφορήσει την κατάσταση», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »