Έτοιμος να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα.
Εν χορώ οι γίγαντες των τεχνολογικών κολοσσών στα κοινωνικά δίκτυα αποφάσισαν(!) ότι η επικοινωνία του Ν.Τραμπ με τους ψηφοφόρους ουσιαστικά πρέπει να διακοπεί.

Έτσι μετά το Facebook σήμερα ο ιστότοπος όπου ο Ν.Τραμπ είχε 88 εκατομμύρια ακολούθους, το Twitter του έκλεισε τον λογαριασμό γιατί… έκριναν (νέα δικαστήρια;) ότι μηνύματα του Αμερικανού προέδρου οδήγησαν στα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Έτσι η διεύθυνση του Twitter, έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του (@realDonaldTrump) χθες Παρασκευή, ενώ ανέφερε:

«Αφού εξετάσαμε διεξοδικά πρόσφατες αναρτήσεις στον λογαριασμό @realDonaldTrump και το πλαίσιό τους, ειδικά το πώς εκλήφθηκαν (…) αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό, εξαιτίας του κινδύνου υποκίνησης περαιτέρω βίας», ανέφερε η εταιρεία Twitter Inc σε ανακοίνωσή της.

Την Πέμπτη, το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat, επίσης ανέστειλαν τη λειτουργία των λογαριασμών του απερχόμενου προέδρου στις πλατφόρμες τους επ’ αόριστον.

«Δεν θα μας φιμώσουν», εξεμάνη ο ενδιαφερόμενος μέσω του επίσημου λογαριασμού του (@POTUS, τα αρχικά της έκφρασης «πρόεδρος των ΗΠΑ»), απευθυνόμενος στους «75 εκατομμύρια πατριώτες» που τον ψήφισαν.

Άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον του ιστότοπου, που κατ’ αυτόν «απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης» συνωμοτώντας με τη «ριζοσπαστική αριστερά»· ενώ υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τη δημιουργία της δικής του πλατφόρμας, στο εγγύς μέλλον, σε ένα νήμα αναρτήσεων που διαγράφτηκε πολύ γρήγορα από τους διαχειριστές του Twitter.

«Το να χρησιμοποιείται άλλος λογαριασμός για να παρακάμπτεται η αναστολή παραβαίνει τους κανόνες χρήσης» της υπηρεσίας, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία ξεκαθάρισε πως θα λάβει μέτρα για να «περιορίσει τη χρήση» και των επίσημων κυβερνητικών λογαριασμών (@POTUS, @WhiteHouse) από τον Τραμπ!

Ήδη το δίκτυο των «τιτιβισμάτων» είχε κλιμακώσει τα μέτρα που λάμβανε κατά του Ν.Τραμπ διαγράφοντας μηνύματα του αρχηγού του κράτους, αντί να τοποθετεί προειδοποιητικές σημάνσεις, όπως έκανε μέχρι πολύ πρόσφατα.

Το Twitter αρχικά είχε αναστείλει τον λογαριασμό του Τραμπ για δώδεκα ώρες, προτού τον ενεργοποιήσει ξανά προχθές Πέμπτη.

«Οι κανόνες μας για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος υπάρχουν για να επιτρέπεται στον κόσμο να ενημερώνεται άμεσα για αυτό που έχουν να πουν οι αιρετοί και οι πολιτικοί ηγέτες», εξήγησε η διεύθυνση του καλιφορνέζικου ιστοτόπου χθες.

«Σχέδια για κινητοποιήσεις οπλισμένων διαδηλωτών έχουν ήδη αρχίσει να διαδίδονται εντός και εκτός Twitter, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης να γίνει δεύτερη επίθεση στο Καπιτώλιο (…) τη 17η Ιανουαρίου του 2021», αποκαλύπτει η διεύθυνση του ιστότοπου.

Αντιπολιτευόμενες προσωπικότητες και οργανώσεις κάλεσαν να κλείσουν οι λογαριασμοί του μεγιστάνα στις συγκεκριμένες πλατφόρμες, από τη Μισέλ Ομπάμα ως το συνδικάτο των εργαζομένων του Google — το τελευταίο αναφερόταν στον λογαριασμό του Τραμπ στο YouTube, που συνεχίζει να είναι ενεργός.

Ωστόσο, πλήθος Αμερικανών καταγγέλλουν ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης τους φιμώνουν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων και προειδοποιούν εναντίον των παραβιάσεων της ελευθερίας της έκφρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »