Τετάρτη 10 Ιουλίου, 2019

Εξέλιξη: Προσαγωγές για το θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, που βρέθηκε νεκρή την Δευτέρα τις βραδινές ώρες στην περιοχή Πυργιανά, μεταξύ Μάλεμε και Ξαμοδοχωρίου του δήμου Πλατανιά.

Η νεκροψία – νεκροτομή της σορού της Αμερικανίδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί και από τους δύο ιατροδικαστές της Κρήτης, τους κ.κ Μπελιβάνη και Παπαδομανωλάκη.

Σημειώνεται πως το περιστατικό του θανάτου της βιολόγου έχει αποκτήσει πλέον τεράστιες διαστάσεις, καθώς η Αμερικανίδα ήταν από της πλέον επιφανείς και διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα της. 

Για το λόγο αυτό και όχι μόνο, στις έρευνες για να διαλευκανθούν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο της, συμμετέχει και ειδικό κλιμάκιο του Εγκληματολογικού που ήρθε για το σκοπό αυτό από την Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, πολλά είναι τα ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις σχετικά με τον θάνατο της Suzanne Eaton, που βρίσκονταν στα Χανιά με αφορμή διεθνές συνέδριο βιολογίας που πραγματοποιήθηκε από την 1η μέχρι την 5η Ιουλίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με το πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο η Αμερικανίδα, δεδομένου ότι ήταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή στην οποία διέμενε.

Εντύπωση προκαλεί δε, και το σημείο όπου βρέθηκε, ένα Γερμανικό Πολυβολείο.

Επίσης αν δεν μεταφέρθηκε νεκρή στο συγκεκριμένο σημείο, κάτι που φαντάζει και το πιθανότερο, ένα ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με τους λόγους που οδήγησαν την επιφανή επιστήμονα στην περιοχή και το συγκεκριμένο τόπο, που μάλιστα είναι γνωστός μόνο σε κατοίκους των γύρω χωριών που γνωρίζουν τα μυστικά της.

Αξίζει να σημειωθεί, και ενδεχομένως και αυτό έχει την σημασία του, το γεγονός πως η 60χρονη παρά το ότι ήταν Αμερικανίδα υπήκοος, εργάζονταν για την Γερμανική Κυβέρνηση, ενώ ήταν και επικεφαλής ερευνητικής ομάδας.

Φυσικά ακόμα δεν έχει απαντηθεί το πώς εντοπίστηκε η σορός της Suzanne Eaton, στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο δεν ήταν ούτε εύκολο για να το προσεγγίσει κάποιος, ούτε φυσικά ορατό για κάποιον περαστικό. 

Προφανώς και με δεδομένα όλα τα παραπάνω, οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της δολοφονίας της 60χρονης γυναίκας.

Ήδη από τις αστυνομικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσαγωγές ατόμων και έπεται συνέχεια.

Σχολιάστε

Translate »