Και επίσημα πλέον, ο Τζο Μπαίντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού το Κογκρέσο επικύρωσε «στα μουλωχτά» μέσα στο ρημαγμένο Καπιτώλιο, κρυμμένο πίσω από χιλιάδες αστυνομικούς στις 3:45 τα ξημερώματα το νοθευμένο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Μετά τις πρωτοφανείς ταραχές που ξέσπασαν χθες στην Ουάσινγκτον και την εισβολή των Αμερικανών πατριωτών Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές επικύρωσαν το αποτέλεσμα, με τον απερχόμενο αντιπρόεδρο της χώρας, Μάικ Πενς, να ανακοινώνει πριν λίγο την απόφαση.

Η όλη διαδικασία θύμιζε τριτοκοσμική χώρα, καθώς υπό τον φόβο εκτεταμένο ταραχών σε όλη τη χώρα δεδομένου ότι ο λαός είναι με τον Ντόναλντ Τραμπ, τα μέλη του Κογκρέσου (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων), αποφάσισαν να επιβεβαιώσουν το νόθο αποτέλεσμα των εκλογών τα ξημερώματα, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία στα μουλωχτά, στις 3:45 ώρα Ελλάδας!
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γερουσιαστές βγήκαν από τα καταφύγια μέσα στη νύχτα για να ψηφίσουν, παρά την έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο Τραμπ με τη σειρά του δήλωσε πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην μετάβαση της εξουσίας όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί εξ’αρχής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »