… που μπορεί να αναβληθούν λόγω κορωνοϊού!
Στην Ελλάδα περιμένουν τις κυρώσεις της ΕΕ που πηγαίνουν για τον Δεκέμβριο για να συζητηθούν αλλά και πάλι μπορεί να πάνε πίσω λόγω… κορωνοϊού!

Και ενώ στις Βρυξέλλες έχουν λάβει μια καθαρή στάση σχεδόν εχθρική προς εμάς και υπέρ της Τουρκίας ακόμα μιλάνε στην κυβέρνηση για εμπάργκο όπλων και οικονομικών περιορισμών όταν ο Ρ.Τ.Ερντογάν δηλώνει ότι «Αν πέσω, αλλά θα σας πάρω όλους μαζί μου» ενώ απειλεί ευθέως την ίδια την ΕΕ.

Το λέει περίπου ξεκάθαρα: «Ή θα με βάλετε στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων ή δεν θα δουλέψει κανένας».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε μία «πανηγυρική» τελετή στο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ», επανέλαβε τη βούληση της Άγκυρας να συνεχίσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο ο Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη γεώτρηση Dunai 1.

Την ώρα που το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» συνεχίζει να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Ερντογάν επεσήμανε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί τα δικαιώματα και τα εδάφη άλλων κρατών, αλλά θα συνεχίσει τις έρευνες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και θα υπερασπιστεί -όπως είπε- τα δικαιώματα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας «το πήγε ένα βήμα παραπέρα», σημειώνοντας πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφερέται δίκαια «αυτό θα φέρει το τέλος του μπλοκ».

Το καταπληκτικό στην όλη ιστορία είναι ότι οι εταιρείες και τα κράτη (βλέπε μεγάλες δυνάμεις Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ) που ενδιαφέρονται για την εξόρυξη φυσικού αερίου και για την δημιουργία αγωγών, δεν βγαίνουν μπροστά να σταματήσουν τον Ερντογάν.

Οι εταιρείες που πήραν τη δουλειά, Γαλλικές και Αμερικανικές κατά κύριο λόγο, ενώ αρχικά διαβεβαίωναν την Ελλάδα και την Κύπρο ότι θα βγουν μπροστά και θα διασφαλίσουν την ειρήνη στη Μεσόγειο, είναι παντελώς εξαφανισμένες.

Και την ίδια στιγμή ο Κ,Μητσοτάκης πιστεύει (;) ότι σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε, ο Δεκέμβριος είναι η καταληκτική ημερομηνία για να πάρει η Ευρώπη αποφάσεις και πως θα αξιολογηθεί και όλη η πορεία της Τουρκίας από τις αρχές Οκτωβρίου και το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »