Κυριακή 5 Απριλίου, 2020

Ευρεία επίθεση Συριακού Στρατού στο Χαλέπι – Καίγονται τουρκικά ΤΟΜΑ

Ξεκίνησαν τα χοντρά αντίποινα για την κατάρριψη των συριακών ελικοπτέρων από τις συριακές δυνάμεις με ευρεία χερσαία επίθεση στο Χαλέπι.

Αποτέλεσμα τρία θωρακισμένα οχήματα ΤΟΜΑ κατεστραμμένα, ενώ έχουμε και δεκάδες νεκρούς τζιχαντιστές οι οποίοι ουσιαστικά πλήρωσαν την βεβήλωση του νεκρού σώματος του Σύριου πιλότου από την πτώση του πρώτου ελικοπτέρου.

Το σχετικό βίντεο παρουσιάζει ένα από τα καμένα τουρκικά θωρακισμένα οχήματα μετά την χρήση του από τους μαχητές της Al Nusra.

Πληροφορίες φέρουν τον συριακό στρατό να μετέφερε στο Χαλέπι συστήματα πυραύλωνc TOS-1 MLRS με θερμοβαρικές κεφαλές, οι οποίες θα προκαλέσουν εκατόμβη θυμάτων όπου πέσουν, διότι πρόκειται για μικρά πυρηνικά όπλα ουσιαστικά.

Αντίστροφη μέτρηση για τη σύγκρουση Συρίας-Τουρκίας: “Κλειδώνουν” στόχους οι συριακοί πύραυλοι

Επίσης έχουμε μεγάλη πίεση από την κουρδική πλευρά σε όλη την έκταση της τουρκικής παρουσίας στην Βόρεια Συρία.

Υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές απώλειες για τις τουρκικές παραστρατιωτικές ομάδες και οι εξελίξεις είναι ακόμα στην αρχή, μιας και ο συριακός στρατός προελαύνει συνεχώς.

Την “βόμβα” όμως την έριξε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, κ. Aleksey Yerhov, σχετικά με την κατάσταση στο Ιντλίμπ, ο οποίοι αφού δήλωσε ότι ναι μεν πρέπει να βρεθεί λύση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία στο Ιντλίμπ, μετά τόνισε ότι “όταν σκεφτόμαστε όλα αυτά τα θέματα, πρώτα απ ‘όλα, δεν πρέπει να υποτιμούμε ποτέ τον παράγοντα της κοινής μας ιστορίας.

Υπό διάλυση το ηθικό των Τούρκων: Εγκατέλειψαν όπλα σε παρατηρητήριο – Κατάρριψη ελικοπτέρου των συριακών δυνάμεων στο Χαλέπι

Κάθε μέρα στην Τουρκία, βλέπω ότι υπάρχει ένα βαρύ φορτίο στις διμερείς μας σχέσεις που χρονολογείται εδώ και τρεις αιώνες με συγκρούσεις. Εκτός από τους 12 μεγάλους πολέμους, υπήρξαν πολλές μικρές κρίσεις και συγκρούσεις μεταξύ των χωρών μας κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Ένα μέρος της Τουρκίας προτιμά να πιστεύουν σε ένα μύθο για τη Ρωσία». Αυτές οι περίοδοι παραμένουν ακόμα ζωντανές; Αυτές με τη σειρά τους, επηρεάζουν άμεσα την αντίληψη της σημερινής πραγματικότητας ανάλογα με το όραμα του παρελθόντος.

Για παράδειγμα, ο πόλεμος του Καυκάσου τον 19ο αιώνα, που ήταν αποτέλεσμα της δράσης των τουρκογενών Κιρκασίων στον Βόρειο Καύκασο με επίδραση από  την Τουρκία.

Ενώ ήμουν Γενικός Πρόξενος της Κωνσταντινούπολης, όταν είχαμε αντι-ρωσικές διαμαρτυρίες που διεξάγονταν μπροστά στο κτίριο μας σχεδόν καθημερινά, για την  επέτειο του πολέμου αυτού.

Τα συνθήματα ήταν ειλικρινά ανησυχητικά,

“Ρώσοι είστε δολοφόνοι, φύγετε από τον Καύκασο” κα. Υπήρξαν επίσης και άμεσες προσβολές κατά της ρωσικής κυβέρνησης” δήλωσε ο ίδιος.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας όπως όλα δείχνουν, ευρίσκονται στην “κόψη του ξυραφιού” λόγω κυρίως της αδιαλλαξίας του Ερντογάν, που ζητά παράλογα και επικίνδυνα πράγματα, ενώ πληροφορίες φέρουν τον Πούτιν να μην θέλει να το ακούει πλέον.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά, διότι στην πολιτική όλα γίνονται και η “επιτόπια κυβίστηση” είναι το ολυμπιακό άθλημα των πολιτικών σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά η υπενθύμιση του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία αποτελεί ρωσικό “θερμοβαρικό όπλο” κατά της Άγκυρας και όποιος Τούρκος αξιωματούχος κατάλαβε… κατάλαβε.

Σχολιάστε

Translate »