Κυριακή 5 Ιουλίου, 2020

ΗΠΑ: Αποκαλύψεις για φωτογραφίες του νεκρού σώματος του Σολεϊμανί λίγο μετά την δολοφονία του

Πληροφορίες ειδησεογραφικού πρακτορείου των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι οι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις απομάκρυναν το σώμα του Σολεϊμανί από το σημείο της επίθεσης, ενώ αναφορές γίνονται και για υπάρχουσες φωτογραφίες από το συμβάν.

Στις 3 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της δύναμης των «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, δολοφονήθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα της Βαγδάτης σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ, η οποία διατάχθηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επιδεινώνοντας περισσότερο τις έντονες σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων ήταν περίπου μισό χιλιόμετρο πίσω από το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί όταν χτυπήθηκε από αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές του Fox News.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΠΑ δήλωσε ότι αυτές οι δυνάμεις φέρονται να βρίσκονται στο σημείο για περίπου ένα με δύο λεπτά, εκτελώντας την αποστολή τους.

Αυτό περιελάμβανε τη λήψη φωτογραφιών από τα επακόλουθα της επίθεσης, επιβεβαιώνοντας ότι το drone κατέστρεψε το σωστό αυτοκίνητο.

Ορισμένες φωτογραφίες που ελήφθησαν από το Fox News από κυβερνητική πηγή περιελάμβαναν εικόνες με το παραμορφωμένο σώμα του Σολεϊμανί, με μια εικόνα που έδειχνε το σώμα του να καίγεται δίπλα στο αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν.

Το Fox News ανέφερε μια ανώνυμη πηγή λέγοντας ότι οι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις απομάκρυναν το σώμα του Σολεϊμανί από το σημείο της επίθεσης, έσβησαν τη φωτιά και ταυτοποίησαν επισήμως τον επικεφαλής της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Επιπλέον, οι φωτογραφίες περιελάμβαναν τα υπάρχοντα και τα μικρά όπλα του Σολεϊμανί, μεταξύ των οποίων βιβλία ποίησης, μετρητά και ένα πιστόλι.

Ο ιρανός στρατηγός σκοτώθηκε στις 3 Ιανουαρίου, έπειτα από αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης σε μια επιχείρηση που εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που η Τεχεράνη θεώρησε ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σχολιάστε

Translate »