Ανοίγουν συνεχώς νέα μέτωπα οι Τούρκοι
ΗΆγκυρα απειλεί με στρατιωτικά αντίποινα ακόμα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη στιγμή που η Αίγυπτος φέρεται να συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) με νέα μεταφορά υλικού στη Βεγγάζη.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία προωθούν πολιτική λύση στη Λιβύη, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν όπλα και στρατιωτική υποστήριξη στο Χαφτάρ.

Αποκάλυψη Ρωσικών & Αραβικών ΜΜΕ: ”Μαχητικά κατέστρεψαν τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα κοντά στη Σύρτη
Ο Άκαρ πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) για την εξεύρεση μόνιμης πολιτικής λύσης, τη στιγμή που συνεχίζει να μεταφέρει τρομοκράτες και στρατιωτικό υλικό στις ένοπλες πολιτοφυλακές παρά το εμπάργκο που έχει επιβληθεί.

“Το Αμπού Ντάμπι έχει διαπράξει επιβλαβείς ενέργειες στη Λιβύη και τη Συρία, στις οποίες θα απαντήσουμε στον κατάλληλο τόπο και χρόνο”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις εχθρικές προς την Τουρκία με σκοπό να υποβαθμίσουν τα τουρκικά συμφέροντα και την ασφάλεια.

Τόνισε κυνικά ότι τα ΗΑΕ πρέπει να λάβουν υπόψη το μικρό μέγεθος και την έκταση της επιρροής τους και να μην εξαπλώνουν τη διαφθορά, απειλώντας στην ουσία με αντίποινα, πιθανώς στρατιωτικής φύσεως.

Περιέγραψε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως μια λειτουργική χώρα που εξυπηρετεί άλλους πολιτικά ή στρατιωτικά και χρησιμοποιείται εξ αποστάσεως.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συμβούλεψε την Αίγυπτο να “μείνει μακριά από δηλώσεις που δεν εξυπηρετούν την ειρήνη στη Λιβύη, αλλά μάλλον τροφοδοτούν τον πόλεμο”.

“Εάν τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, η Ρωσία και η Γαλλία δεν σταματήσουν να υποστηρίζουν τον πραξικοπηματία Χαφτάρ, η Λιβύη δεν θα έχει σταθερότητα. Και αυτές οι χώρες πρέπει να εμποδίσουν τον Χαφτάρ να επιτύχει τους στόχους του και να λύσουν το πρόβλημα της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα.

Ρώσοι μισθοφόροι ακροβολίζονται στη Σύρτη – Ο Ερντογάν στέλνει εσπευσμένα C-130 με τζιχαντιστές στη Μισράτα
Στις απειλές της Άγκυρας, πάντως, φέρεται να απαντά η Αίγυπτος, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων του αιγυπτιακού στρατού έφτασε στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης πριν από λίγες ώρες.

Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να σχετίζονται με την επίσκεψη του Αμερικανού επιτετραμμένου πριν από λίγες ώρες στη Βεγγάζη στο πλαίσιο της συμφωνίας αφοπλισμού των ένοπλων πλευρών, σύμφωνα με αραβικό ΜΜΕ.

“Αναφέρθηκε ότι μια μεγάλη φάλαγγα αιγυπτιακών στρατιωτικών οχημάτων έφτασε στη Βεγγάζη”, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Dwain Jude D’silva, στο λογαριασμό του στο Twitter. Πρόσθεσε επίσης ότι με πολλές αναφορές εντοπίζεται μια γερμανική φρεγάτα Hamburg κλάσης Sachsen στις ακτές της Σύρτης.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος επιβεβαίωσε επίσης την εκφόρτωση τουρκικού φορτηγού αεροπλάνου στην αεροπορική βάση Αλ Βατίγια της δυτικής Λιβύης, όπου εδρεύουν τουρκικά στρατεύματα και όπως το Πενταπόσταγμα έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό, αποτελεί κύριο στρατιωτικό στόχο των αντιπάλων της Τουρκίας και της GNA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »