Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 2019

Η Άγκυρα συνεχίζει τους διωγμούς μειονοτήτων: Υποστηρικτές του Ερντογάν επιτέθηκαν σε Σύριους πρόσφυγες & λεηλάτησαν καταστήματα- Βίντεο

Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υποστηρικτές του Ερντογάν, επιτέθηκαν σε Σύριους πρόσφυγες στην Κωνσταντινούπολη, μετά από ψευδείς φήμες ότι ένα μικρό κορίτσι παρενοχλήθηκε από Σύριους, γεγονός που αργότερα διαψεύστηκε από την αστυνομία.

Καταστήματα και περιουσίες προσφύγων από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση και λεηλατήθηκαν από ομάδα Τούρκων εθνικιστών μετά από την εξάπλωση της ψευδούς είδησης.

Το τουρκικό κράτος φέρει βαριά ευθύνη για την καταστροφή της Συρίας, με την υποστήριξη των εξτρεμιστών ισλαμιστών και της ένοπλης «αντιπολίτευσης», δηλαδή τους τζιχαντιστές, να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Σήμερα στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη ένας νέος διωγμός μειονότητας, καθώς ο Ερντογάν συνεχίζει την «ένδοξη» παράδοση των οθωμανών. Μετά τον πόλεμο, οι Σύριοι αντιμετωπίζουν την απειλή του ανεξέλεγκτου τουρκικού εθνικισμού και της παράνοιας του Τούρκου προέδρου και των υποστηρικτών του.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Küçükçekme της Κωνσταντινούπολης, έναν από τους προσφυγικούς οικισμούς της πόλης. Πλήθος φανατισμένων Τούρκων συγκεντρώθηκε μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα μετά από φήμες ότι πρόσφυγες είχαν τεθεί υπό κράτηση για επίθεση εναντίον ενός παιδιού.

Η ομάδα επιτέθηκε στους Σύριους που ζούσαν στη γειτονιά και λεηλάτησαν τους χώρους εργασίας των Σύριων, και η επίθεση μετατράπηκε με γοργούς ρυθμούς σε έναν ακόμα διωγμό μειονότητας εντός τουρκικού εδάφους.

Η αστυνομία διέλυσε το πλήθος με δακρυγόνα και κανόνια νερού και προχώρησε σε προσαγωγές μεταξύ των επιτιθέμενων, αναφέρει το Duvar.

Μετά το περιστατικό, αρκετοί χρήστες κοινωνικών μέσων δημοσίευσαν μηνύματα αλληλεγγύης για τους Σύριους πρόσφυγες χρησιμοποιώντας το hashtag #suriyelileryalnızdeğildir – οι Σύροι δεν είναι μόνοι.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η Τουρκία φιλοξενεί 3.8 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, έχοντας εφαρμόσει μια πολιτική ανοιχτών συνόρων από την αρχή της σύγκρουσης το 2011.

Περισσότεροι από το 70% των Τούρκων πιστεύουν ότι οι Σύριοι πρόσφυγες παίρνουν τις δουλειές τους και τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι οι Σύριοι είναι υπεύθυνοι για την αύξηση του ποσοστού εγκληματικότητας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Μελετών Μετανάστευσης του Πανεπιστημίου Bilgi στο Ισραήλ.

Σχολιάστε

Translate »