“Φλέγεται” το εσωτερικό της Αρμενίας
ΗΑρμενία μετά τη συνθηκολόγηση υπό φρικτούς όρους με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, φλέγεται στο εσωτερικό της.

Όπως σας αναφέραμε πριν λίγες ώρες σε άρθρο μας, ο αρχηγός του αρμενικού κόμματος της πατρίδας A. Vanetsyan συνελήφθη με την υποψία σχεδίου δολοφονιών, συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης Πασινιάν αλλά και πραξικοπήματος.

 

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του σε δημοσιογράφος, ο Βανετσιάν κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Πασινιάν και την κατάληψη της εξουσίας.

«Σήμερα, ο Βανετσιάν κλήθηκε στο τμήμα έρευνας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας και κρατείται ως ύποπτος κατηγορούμενος για συνενοχή σε παράνομη απόκτηση, αγορά και αποθήκευση όπλων, για προετοιμασία πραξικοπημάτος και για προετοιμασία δολοφονίας κρατικού αξιωματούχου ή πολιτικής προσωπικότητας από μια ομάδα ανθρώπων μέσω συνωμοσίας» έγραψε στο Facebook η δικηγόρος του Βανετσιάν, Λουσίν Σαχακιάν.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στο Γερεβάν, με πολίτες να απαιτούν την παραίτηση του Αρμένιου πρωθυπουργού, μετά την υπογραφή εκεχειρίας με το Αζερμπαϊτζάν, που έβαλε τέλος στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Όπως είχε μεταδώσει το Sputnik Αρμενίας την Πέμπτη, συνελήφθησαν 10 ηγέτες της αρμενικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Δημοκρατίας της Αρμενίας απέτρεψε τη δολοφονία πολιτικού από ομάδα προσώπων με προηγούμενη συγκατάθεση, επιχειρεί να αρπάξει τις εξουσίες της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αρμενίας μέσω βίας, καθώς και περιπτώσεις παράνομης απόκτησης και κατοχής όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών από μια ομάδα ατόμων για το σκοπό αυτό.

Ειδικότερα, αναφέρει το NSS, ένας κάτοικος της περιοχής Syunik που αναγνωρίζεται ως ΑΜ, διαφωνώντας με την εξωτερική και εσωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αρμενίας και ο πρωθυπουργός, εκμεταλλεύτηκε την παρουσία όπλων και πυρομαχικών στη ζώνη σύγκρουσης κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, συνήψε προκαταρκτική συμφωνία με μια ομάδα ανθρώπων, μετέφερε παράνομα βαρύ οπλισμό, πυρομαχικά, εκρηκτικά, εκρηκτικές συσκευές και τα αποθηκεύτηκε σε ένα από τα κτίρια του Sisian, περιοχή Syunik.

Τα άτομα που κατηγορούνται όπως αναφέρουν πληροφορίες είναι ο πρώην επικεφαλής του NSS Vanetsyan, ο πρώην βουλευτής του RPA Vahram Baghdasaryan και το μέλος του ARF-D, διοικητής του εθελοντικού αποσπάσματος Sisian Ashot Minasyan.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »