Το ΛΣ επιβεβαιώνεται την αποκάλυψη

 

Κινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Τρίτη απο σκάφος του Λιμενικού όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των ακτών της Ρόδου θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.

Αρχικό κείμενο

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ελεγχόμενα Τουρκικά ”η Ελληνική Ακτοφυλακή πυροβόλησε ένα ιδιωτικό τουρκικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Ρόδου, τραυματίζοντας 3 άτομα.

”Το περιστατικό συνέβη στις 4 π.μ. τοπική ώρα και ως αποτέλεσμα το σκάφος βυθίστηκε. 3 άτομα διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή. Ένας από αυτούς είναι πολύ τραυματισμένος.”
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ελπίζουμε η Αθήνα να ”ξυπνήσει”

Όλα αυτά, την στιγμή που το ερευνητικό έχει μπει και άλλο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη!

Με σταθερή νοτιοδυτική πορεία και ταχύτητα το Oruc Reis βρίσκεται 51 μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχοντας απλωμένα καλώδια. H κατάσταση παρακολουθείται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, το σύνολο σχεδόν του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Αρκετές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του, εκπέμποντας κάθε 15 λεπτά μήνυμα μέσω ασύρματου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη διάταξη, και σε καίριες θέσεις, με τις μονάδες που παρακολουθούν το Ορούτς Ρέις να εκπέμπουν τα μηνύματα για αποχώρηση. Πολύ κοντά βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες και άλλα σκάφη σε διάταξη νοτίως της Ρόδου μέχρι και νοτίως της Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »