Η Μόσχα παρακάμπτει πλέον την Τουρκία και μεταφέρει δυνάμεις στη Συρία μέσω Ιράν.

Δεν αστειεύεται ο Πούτιν ειδικά εν μέσω πανδημίας και στέλνει βομβαρδιστικά αεροσκάφη στη Συρία με αποστολή την ισοπέδωση των φιλότουρκων Τζιχαντιστών και των πατρώνων τους των Τούρκων.  

“Casus belli” το κανάλι της Κων/πολης: Ευθεία σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας για τη Συνθήκη του Μοντρέ

Η μη συμμόρφωση των ισλαμιστών τρομοκρατών με την κατάπαυση του πυρός, η άρνηση απόσυρσης των όπλων τους και η μη συμμόρφωση της τουρκικής πλευράς με τις συμφωνίες της 5ης Μαρτίου 2020, ανάγκασαν τη Ρωσία να επαναλάβει την αποστολή βομβαρδιστικών πρώτης γραμμής Su-24 στη Συρία.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, τις τελευταίες 24 ώρες, η Ρωσία έστειλε τουλάχιστον δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Khmeimim και έπονται και άλλα φυσικά, τα οποία αγνόησαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και πέταξαν μέσω Ιράν.

“Σήμερα, δύο βομβαρδιστικά Su-24 έφτασαν στην αεροπορική βάση Khmeimim στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αποστολής τους, πολύ ήσυχα, χωρίς θόρυβο και σκόνη. Κινηθήκαν από την τυποποιημένη διαδρομή μέσω του Ιράν με προγραμματισμένο εναέριο ανεφοδιασμό από δύο αεροσκάφη Il-78 πάνω στα ύδατα της Κασπίας Θάλασσας “, γράφει Ρώσος ειδικός.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η προσγείωση των ρωσικών βομβαρδιστικών στην αεροπορική βάση Khmeimim δεν καταγράφηκε, γεγονός που πιθανότατα δεν υποδεικνύει την εναλλαγή δυνάμεων, αλλά τη συγκέντρωση ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία, μολονότι δεν έχουν ακόμη υποβληθεί επίσημες παρατηρήσεις επί του θέματος.

Η Ρωσία έχει παραδώσει τελεσίγραφο στους φιλότουρκους ισλαμιστές τρομοκράτες ότι μέχρι τις αρχές Απριλίου ο αυτοκινητόδρομος Μ4 στο Ιντλίμπ θα πρέπει να είναι ανοιχτός στις ρωσικές στρατιωτικές περιπολίες και επομένως η μεταφορά βομβαρδιστικών είναι ένα μήνυμα ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να ανεχτεί τη συμπεριφορά των ισλαμιστών μαχητών και της Τουρκίας.

Σύγκρουση Μόσχας-Άγκυρας σε Συρία & Λιβύη: Ρωσικά πολεμικά πλοία «κατέστρεψαν» εχθρικά υποβρύχια στην Α. Μεσόγειο

Η Ρωσία όμως σύμφωνα με πληροφορίες,τόσο στη Συρία, όπου δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών στον συριακό εναέριο χώρο, όσο και στη Λιβύη, όπου υποστηρίζει την πλευρά Χαφτάρ είναι σε σαφή πορεία σύγκρουσης με την Τουρκία.

Ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι η Ρωσία επιδιώκει να επιτύχει τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Συρία, ώστε να μπορέσει να πετάξει έξω την Τουρκία, με την οποία βρίσκεται στα πρόθυρα στρατιωτικής ρήξης.

Τα δύο κράτη του Κόλπου αντιτίθενται στις τουρκικές φιλοδοξίες στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.

Οι αναλυτές καταδεικνύουν τις πρόσφατες επαφές μεταξύ αξιωματούχων των Η.Α.Ε., της Ρωσίας και της Συρίας και την καθιέρωση σχέσεων μεταξύ της Συρίας και της δυνάμεως των ανταρτών της Λιβύης, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τη βοήθεια του στρατηγού Χαφτάρ.

Είναι πολύ πιθανό ότι οι νίκες με τη βοήθεια της Ρωσίας θα φέρουν ισορροπία τόσο σε Συρία όσο και στη Λιβύη πετώντας εκτός τους Τούρκους που προκαλούν με την παρουσία τους.

Η Τουρκία δεν υπάρχει πουθενά σε αυτά τα σενάρια ενώ η δυσαρέσκεια που υπάρχει από την παρουσία τουρκικών δυνάμεων σε αυτές τις δύο περιοχές έχει ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη και αν δεν το κάνουν οι Ρώσοι, θα το πράξουν οι Σύριοι και οι Λύβιοι πολεμώντας κατά των νεο-Οθωμανών Τούρκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »