Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 2019

«Θρίλερ» με την ανακοίνωση του Πενταγώνου για τους S-400 – Παρέμβαση Λ. Οίκου για ακύρωση της συνέντευξης; (upd)

Είναι επίσημο πλέον. Καμία ανακοίνωση δεν θα έχουμε από το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ σήμερα για τους S-400 σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που περιπλέκει την κατάσταση και αναμένουμε τις επόμενες ώρες ανακοιώσεις για το ζήτημα.

Αρχικό κείμενο: 23:09 

Ένα γερό θρίλερ εξελ  ίσσεται τις τελευταίες ώρες. Γερουσιαστές ζητάνε από τον Ν. Τραμπ να πετάξει τώρα την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35. Mέχρι στιγμής υπάρχει σιγή ασυρμάτου από τον Λευκό Οίκο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε παρέμβαση, ούτως ώστε να μην βγάλει ανακοίνωση το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ για την παραλαβή των S-400.

Εδώ υπάρχουν δύο τινά. Ή ο Ν. Τραμπ θέλει να σκεφτεί συνολικά τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, είτε θα έχουμε υποχώρηση από την πλευρά του ΑμερικανούΠροέδρου.

Πάντως Γερουσιαστές και ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ θέλουν εδώ και τώρα

κυρώσεις!

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ S-400

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουν ενεργοποιηθεί οι S-400 που παραλαμβάνει από σήμερα η Τουρκία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Ηaberturkτο αρχικό σχέδιο περιλάμβανε τη μεταφορά του κέντρου διοίκηση αλλά και κάποιων πυραύλων όπως και εκτοξευτών.

Όμως σύμφωνα με το Haberturk η Τουρκία λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο ζήτησε να παραληφθούν και τα ραντάρ του αντιαεροπορικού συστήματος κι έτσι έγινε.

Αναμένεται δεύτερη παρτίδα να φτάσει πάλι με αεροσκάφη. Ενώ η Τρίτη παρτίδα που θα περιλαμβάνει και 120 πυραύλους θα μεταφερθούν στην Τουρκία με πλοία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ Χ. ΑΚΑΡ

«Σήμερα έφτασαν τρία αεροσκάφη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες. Παράλληλα συνεχίζεται η εκπαίδευση του προσωπικού τόσο για την εγκατάσταση όσο και για την λειτουργία του συστήματος και στην Τουρκία και στη Ρωσία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε «ότι ακόμη εξετάζουμε και την προμήθεια Patriot. Οι αξιωματούχοι μας ασχολούνται με το ζήτημα εντατικά».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΑΜ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε, πριν από τη συνάντηση με τον ουζμπέκο ομόλογό του, ότι θα έχει συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για την παραλαβή από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

«Γνωρίζουμε για τις παραδόσεις στην Τουρκία των S-400» δήλωσε. «Η θέση μας σχετικά με τα F-35 δεν έχει αλλάξει και θα μιλήσω με τον τούρκο ομόλογό μου, υπουργό Ακάρ, έτσι θα έχουμε περισσότερα μετά τη συζήτηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε

Translate »