Εντείνονται τα μέτρα περιορισμού τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τουλάχιστον πρωτοφανή μπορούν να χαρακτηριστούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς τα νεκροταφεία στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σε νέες ανακοινώσεις αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, προχώρησε τη Μεγάλη Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό πως δεν επιτρέπεται στους πολίτες να επισκέπτονται κοιμητήρια.

Κορονοϊός: Κλειστά τα νεκροταφεία της χώρας τη Μεγάλη Παρασκευή

Σημείωσε επίσης, πως αυτά εντάσσονται στις αποφάσεις για τους χώρους λατρείας.

«Φέτος, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε χώρους λατρείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προέτρεψε δε τους πολίτες να προσευχηθούν στο σπίτι τους. Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται πια σε 101 εκ των οποίων οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 25 νέα κ ρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τρίτη (14/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.170. Από αυτά, 869 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 56,2% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Την ίδια στιγμή, 27 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 48.700 κλινικά δείγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »