Στο ”κόκκινο” τα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική
Συναγερμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού στην Αττική. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους επιδημιολόγους να καταρτίσουν μια λίστα με νέα πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία μπορεί να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα.

Ο πρωθυπουργός θα εξετάσει όλες τις προτάσεις που θα του παρουσιάσουν οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι κατέληξαν σε αυτές αφού ζύγισαν όλα τα δεδομένα. Έτσι η κυβέρνηση σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποφασίσει ποια θα επιβληθούν και ποια όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να απορρίπτει το γενικευμένο lockdown. Θα ακολουθηθεί «μοντέλο Πόρου» με πολλές μικρές καραντίνες και οριζόντια μέτρα που θα εφαρμόζονται ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλος δήμους στα βόεια και στα νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, στις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, περιλαμβάνονται:

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους
• Μέχρι 4 άτομα μαζί (στο ίδιο τραπέζι) στα εστιατόρια ή μέχρι 6 αν πρόκειται για οικογένεια
• Παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα.
• Μείωση αριθμού ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις στα 20 (από 50 σήμερα)
• Τέλος στις συναυλίες, όπως στα θέατρα και τα σινεμά, με την εξαίρεση των θερινών κινηματογράφων.
• Τέλος στα κλαμπ με μουσική
• Πληρότητα 60 ατόμων στις λαϊκές αγορές

Τα μέτρα η κυβέρνηση σκέφτεται επίσης να τα εφαρμόσει στις περιοχές που έχουν μεγάλο επιδημιολογικό πρόβλημα (π.χ. Δήμος Κηφισιάς), αλλά επειδή στην περίπτωση αυτή θα ευνοηθεί η μετακίνηση σε γειτονικούς Δήμους (π.χ. Μαρούσι ή Πεύκη στη συγκεκριμένη περίπτωση), εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν ανά γεωγραφικές ενότητες (π.χ. Βόρεια Προάστια, Κέντρο, Πειραιάς κλπ).

 

Tα νοσοκομεία αναφοράς στην πρωτεύουσα γεμίζουν μέρα τη μέρα με ασθενείς που τους έχει μολύνει ο κορωνοϊός και ειδικά στον Ευαγγελισμό η κατάσταση είναι οριακή.

Πολίτες δημιουργούν ουρές έξω από τον Ευαγγελισμό, προκειμένου να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία, σε μέρα εφημερίας. Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ασθενών, με τους άνδρες της ασφάλειας να αναζητούν τυχόν εμπύρετους ασθενείς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στο κόκκινο με γιατρούς και νοσηλευτές να δίνουν μάχη. Μέσα σ ένα μήνα το λεκανοπέδιο παρουσίασε έκρηξη κρουσμάτων. Συγκεκριμένα στις 13 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν στην Αττική 64 κρούσματα, ενώ ένα μήνα μετά 133. Μια αύξηση 107%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »