Τζιτζικώστας, Φαρμάκης και Κασαπίδης ζητούν έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για το λιανεμπόριο μετά την παράταση του lockdown
Να ενισχυθεί άμεσα το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, ζητούν από τον Πρωθυπουργό, ζητούν οι περιφερειάρχες δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Φαρμάκης, Τζιτζικώστας και Κασαπίδης έστειλαν κοινή επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας, ζητώντας να λάβει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές που το Lockdown παραμένει μετά την εισήγηση των ειδικών επιστημόνων να μην ανοίξει η αγορά από αύριο Δευτέρα, όπως σε όλες τις άλλες περιοχές.

Οι τρεις Περιφερειάρχες στην ανακοίνωσή τους, εξηγούν βάσει νομοθεσίας η ειδική συνθήκη, προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών ζητώντας άμεσα να εφαρμοστεί, ώστε να καλυφθεί μέρος έστω της απώλειας των εσόδων των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ζητούν να δοθούν 5.000 ευρώ σε κάθε έμπορο.

Αποδοκιμασίες κατά Πέτσα

«Θερμή» υποδοχή Πέτσα στην Πάτρα από εμπόρους και εργαζόμενους. «Ανοίξτε το εμπόριο» του φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

Την πόρτα του Δημαρχείου της Πάτρας πέρασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέπτεται την Αχαϊκή πρωτεύουσα σε συνέχεια των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην περιφέρεια.

Απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και μέλη σωματείων οι οποίοι ανέμνεναν την άφιξη του προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίθεση τους στο παρατεταμένο λουκέτο στα μαγαζιά.

Κατά τη μετάβαση του κ. Πέτσα στο δημοτικό μέγαρο, ο υπουργός δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, εμπόρων και εργαζομένων, οι οποίοι του φώναξαν «ανοίξτε τα μαγαζιά» – «ανοίξτε το εμπόριο».

Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των φορέων ή τους δημοσιογράφους, προτού μπει στο δημαρχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »