Τετάρτη 10 Ιουλίου, 2019

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η παραίτηση του αρχηγού Αριστείδη Ανδρικόπουλου και σχεδιασμός για «τάξη και αστυνόμευση»

Στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργεί ου Προστασίας του Πολίτη εί ναι να ολοκληρωθεί το πλάνο «τάξης και αστυνόμευσης» μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες και να ανακοινωθεί στις 22 Ιουλίου

Ριζικές αλλαγές στην ηγεσία αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας αναμένονται μετά την ορκ ωμοσία το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στ η θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 

Ήδη έχει γίνει δεκτή η παραίτηση του αρχηγού του Σώματος Αριστείδη Ανδρικόπουλου (σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα), ενώ ο αποκλεισμός από τη χθεσινή μεγάλη σύσκεψη και των υπολοίπων πέντε αντιστρατήγων δηλαδή του υπαρχηγού, του επιτελάρχη, του Γενικού Επιθεωρητή Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, δείχνει ότι δεν τους υπολογίζει για την επόμενη μέρα της Ελληνικής αστυνομίας. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, για την ανάδειξη αρχηγού και έτσι χρέη για τις επόμενες ημέρες φυσικού προϊστάμενου της ΕΛ.ΑΣ θα εκτελεί ο υπαρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης. Ετσι,όλα δείχνουν ότι αναμένονται έκτακτες κρίσεις προκειμένου να σχηματιστεί η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αλλά και οι αξιωματικοί που θα στελεχώσουν τις βασικές υπηρεσίες. Η απομάκρυνση του κ. Ανδρικόπουλου από την ηγεσία της αστυνομίας, θεωρούνταν δεδομένη μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η παρουσία του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προ των ευρωεκλογών. 

Οι πληροφορίες λένε, ότι στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να ολοκληρωθεί το πλάνο τάξης και αστυνόμευσης μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες και να ανακοινωθεί στις 22 Ιουλίου. Στη χθεσινή μεγάλη σύσκεψη που συμμετείχαν οι κλαδάρχες, ο προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής, ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας αλλά και αστυνομικοί διευθυντές, ζητήθηκε να από τον υπουργό να λάβει μέσα στις επόμενες ημέρες λίστες με τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε κάθε υπηρεσία, τους αποσπασμένους και τις οργανικές θέσεις. Στόχος είναι να πυκνώσουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες, να ενισχυθεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ και να επανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ. 

Την ίδια ώρα, σχηματίζεται σιγά – σιγά και η ομάδα των συμβούλων που θα πλαισιώνουν τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα αντεγκληματικής πολιτικής Ελευθέριο Οικονόμου. Πληροφορίες λένε ότι θέση άτυπου συμβούλου θα αναλάβει και ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Φώτης Νασιάκος ο οποίος έδωσε το παρών στη χθεσινή τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου και είναι ο αξιωματικός που συνέδεσε το όνομα του με την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ.

Σχολιάστε

Translate »