Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, 2019

Μπόρις Τζόνσον σε Κόρμπιν: «Πες εδώ και τώρα τι θα κάνεις με το Brexit»

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τον Τζέρεμι Κόρμπιν να δηλώσει με σαφήνεια τι σκοπεύει να κάνει με το Brexit, στην περίπτωση που οι Εργατικοί κερδίσουν τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία.

«Οταν οι πολίτες επιλέξουν τον νέο πρωθυπουργό, δικαιούνται να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα κάνει στο θέμα του Brexit ο κάθε πιθανός ηγέτης. Πρέπει να ξέρουν ποια είναι η θέση σου», γράφει ο Τζόνσον στην επιστολή του προς τον Κόρμπιν, τον οποίο κατηγορεί ότι επί μήνες αποφεύγει να εξηγήσει ποιο είναι το σχέδιό του για το Brexit. Αντί για αυτό, ξόδεψες χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να υπονομεύσεις τις διαπραγματεύσεις.

Παρά τις προσπάθειές σου, εξασφάλισα μια υπέροχη συμφωνία με την ΕΕ», γράφει ο Βρετανός πρωθυπουργός και συνεχίζει «Ομως, μπλόκαρες αυτή τη συμφωνία και υποχρέωσες σε μία ακόμη καθυστέρηση. Αυτή η συνεχιζόμενη αποτυχία να τιμηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπονομεύει τη δημοκρατία και προκαλεί αβεβαιότητα στην οικονομία».

Τζόνσον σε Κόρμπιν: Εγώ είμαι ξεκάθαρος, καιρός να γίνεις κι εσύ

Στην επιστολή του, ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει ότι θέση των Εργατικών είναι να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία για το Brexit. «Ακόμη κι αν η ΕΕ συμφωνήσει σε αυτό, θα απαιτηθούν μήνες ή ακόμη και χρόνια», επισημαίνει και στη συνέχεια θέτει μια σειρά από ερωτήματα στον Κόρμπιν.

«Πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 και να φύγουμε από την ΕΕ; Θα βάλεις τη συμφωνία σου σε δημοψήφισμα; Ποιο είναι το υποτιθέμενο χρονοδιάγραμμα για τη διαπραγμάτευση νέας συμφωνίας και τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος; Πόσα λεφτά των φορολογούμενων θα ξοδέψεις για αυτό το ανεπιθύμητο δημοψήφισμα;», είναι μερικά από αυτά τα ερωτήματα.

«Είμαι ξεκάθαρος στην πολιτική μου για το Brexit. Καιρός είναι να γίνουν και οι Εργατικοί ξεκάθαροι», καταλήγει ο Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος στον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σχολιάστε

Translate »