Τρίτη 26 Μαΐου, 2020

Ντ.Τραμπ: «Μπλόκο» στο πρακτορείο Bloomberg από την κάλυψη της εκστρατείας του

Όπως ήταν λογικό με την ανακοίνωση της υποψηφιότητα του Μάικλ Μπλούμπεργκ το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ έβαλε «Στοπ» στην έκδοση διαπιστεύσεων για τους δημοσιογράφους που εργάζονται για το ομόνυμο πρακτορείο.

Η απόφαση αυτή αφορά την κάλυψη της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και όχι τον Λευκό Οίκο.

Το «μπλόκο» στους δημοσιογράφους τίθεται λίγες ημέρες αφότου ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου και δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Την ανακοίνωση της διακοπής έκδοσης διαπιστεύσεων σε δημοσιογράφους του Bloomberg έκανε η ομάδα της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει αλλαγή και στην αντιμετώπιση των δημοσιογράφων του Bloomberg από τον Λευκό Οίο.

«Από την στιγμή που δήλωσαν ανοιχτά την μεροληψία τους, η εκστρατεία Τραμπ δεν θα εκδίδει διαπιστεύσεις σε εκπροσώπους του Bloomberg News για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ή για άλλες εκδηλώσεις της εκστρατείας», δήλωσε ο ηγέτης της εκστρατείας του Τραμπ, Μπραντ Παρσκάλε.

«Θα καθορίζουμε κατά περίπτωση αν θα εμπλεκόμαστε με μεμονωμένους δημοσιογράφους ή θα απαντάμε σε ερωτήσεις από το Bloomberg News», συμπλήρωσε.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του επιτελείου του Αμερικανού προέδρου, ο Τζον Μικλεθγουεϊτ, αρχισυντάκτης του πρακτορείου δήλωσε πως «Η κατηγορία για μεροληψία δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια».

«Καλύψαμε δημοσιογραφικά τον Ντόναλντ Τραμπ δίκαια και αμερόληπτα από τότε που έγινε υποψήφιος το 2015 και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το επιτελείο Τραμπ», πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο Μικλεθγουεϊτ σε υπόμνημά του προς την διεύθυνση σύνταξης του πρακτορείου δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε την παράδοσή μας να ερευνάμε τον Μάικλ, την οικογένειά του και το ίδρυμά του και θα εφαρμόσουμε την ίδια πολιτική και για τους άλλους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών»

Τέλος, είπε πως τα ερευνητικά ρεπορτάζ για την κυβέρνηση Τραμπ, την τωρινή κυβέρνηση, θα συνεχιστούν «προς το παρόν».

Σχολιάστε

Translate »