Ένας νόμος που δεν θα δούμε ποτέ στην… Ελλάδα
Ένα νόμο ορόσημο, που δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα, ψηφίζει το σουηδικό κοινοβούλιο: Σύμφωνα με αυτόν προβλέπεται αποζημίωση για όσους έχουν υποστεί βλάβες από την χρήση των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Ο νέος νόμος που πρόκειται να έρθει σε ισχύ από τον Δεκέμβριο θα προβλέπει αποζημιώσεις σε οποιονδήποτε έχει υποστεί βλάβη στην υγεία του από τη χρήση των εμβολίων.

Την αναγγελία του νέου ν/σ έκανε η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων της Σουηδίας Lena Hallengren την περασμένη Πέμπτη.

«Σοβαρές παρενέργειες εμβολίων κατά του COVID-19 δεν είναι συνήθεις. Παρ΄όλα αυτά οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σίγουρα θα αποζημιώνονται σε περίπτωση οποιασδήποτε βλάβης», ανέφερε η Σουηδή υπουργός για να συνεχίσει:

«Με αυτό το ν/σ το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει για την όποια ζημιά προέρχεται από εγκεκριμένα εμβόλια για τον COVID-19 στην περίπτωση το εμβόλιο δεν καλύπτεται από φαρμακευτική ασφάλεια ή τα ποσά της συγκεκριμένης ασφάλειας δεν είναι αρκετά» τόνισε η Hallengren.

Ο νέος νόμος έρχεται μετά την απόφαση του σουηδικού φαρμακευτικού συμβουλίου τον περασμένο Δεκέμβριο να θέσει πλαφόν στο ποσό των αποζημιώσεων που προέρχονται από παρενέργειες των εμβολίων.

«Εξαιτίας των περιορισμών στις φαρμακευτικές αποζημιώσεις υπάρχει πιο αδύναμη προστασία για πιθανές σοβαρές παρενέργειες και βλάβες από τα εμβόλια. Η κυβέρνηση επομένως θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη το κράτος να συμπληρώσει το ποσό των αποζημιώσεων αυτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σουηδική κυβέρνηση.

Μάλιστα η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει προβλέψει το ποσό των 10 εκατ. κορωνών (982.396 €) για την αρχική χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Να σημειωθεί πως η Σουηδία έγινε η δεύτερη χώρα μετά την Πορτογαλία η οποία απαγόρευσε την είσοδο από το πιο εμβολιασμένο κράτος του κόσμου το Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »