Έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση στις ΗΠΑ – Βγαίνει ο στρατός στους δρόμους
Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων και απενεργοποιήθηκε με ασφάλεια, ανέφερε ένας δημοσιογράφος των New York Times.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ίδια εφημερίδας, εκκενώθηκαν τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τζο Μπάιντεν, με ένα δραματικό διάγγελμά του, ζήτησε από τον Τραμπ να βγει στην τηλεόραση τώρα και να δηλώσει πίστη στο Σύνταγμα. «Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είναι» είπε ο Μπάιντεν.

«Δεν με απασχολεί η ασφάλεια, η ασφάλειά μου ή τα εγκαίνια. Δεν με απασχολεί. Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να σηκωθεί και να σηκωθεί τώρα. Αρκετά.

Δήλωσε σοκαρισμένος από τις εξελίξεις και τόνισε ότι δεν είναι διαδηλωτές αλλά εισβολείς όσοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Πρόσθεσε δε πως η δημοκρατία των ΗΠΑ δέχεται επίθεση κα κάλεσε τον όχλο να αποχωρήσει.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, με βίντεο ενός λεπτού για να πει στον όχλο που έστειλε στο Καπιτώλιο πως τώρα, είναι ώρα να φύγουν και να υπάρξει ειρήνη…παρά τις νοθευμένες εκλογές.

Δείτε το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ

 

Η κατάσταση είναι τόσο χαοτική, που κλήθηκε και η Εθνοφρουρα να βγει στους δρόμους για να επιβληθεί η τάξη, ενώ δυνάμεις φαίνεται να έρχονται και από άλλες πολιτείες. Ο στρατός θα βγεί στους δρόμους και πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετά στρατιωτικά ελικόπτερα UH-60 Blackhawk και CH-47 Chinook αναχωρούν από το Fort Bragg.

Νεότερες πληροφορίες, κάνουν λόγο για πολλούς αστυνομικούς τραυματίες στο Καπιτώλιο, ενώ τουλάχιστον ένας έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδει το CNN.

Περισσότερα σε λίγο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »