“Όχι” στο δημοψήφισμα φαίνεται ότι λέει η πλειοψηφία στα κατεχόμενα
ΟΕρσίν Τατάρ και ο Μουσταφά Ακιντζί θα βρεθούν στο δεύτερο γύρο των «εκλογών» για την ανάδειξη ηγέτη των τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων και με χαμηλή συμμετοχή, που έφτασε το 58,21%, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20% ενώ οι υπόλοιποι 5 μικρότεροι υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά.

Ψήφισαν συνολικά 110.779 ενώ 5.027 ήταν οι άκυρες ψήφοι.

Πρόκειται για την δέκατη κατά σειρά αναμέτρηση για την ανάδειξη του κατοχικού ηγέτη, με τον αριθμό των όσων θα ψηφίσουν να ανέρχεται στις 198.867, γεγονός που υποδηλοί αύξηση της τάξης των 22,000 ψηφοφόρων μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο Τατάρ, ήταν αυτός που βρέθηκε στα πανηγύρια του ψευδοκράτους για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ενώ όσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλούσε σε αναίρεση, ο Τατάρ αντέδρασε σημειώνοντας «αυτό που αναμένω από το ΣΑ του ΟΗΕ είναι να δει τις πραγματικότητας στην Κύπρο».

Την ίδια ώρα, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε σε τουρκοκυπριακά μέσα ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές Αρχές για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές».

Σύμφωνα με την Ahval, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν στενές σχέσεις και είναι πιστές σε αυτούς που κυβερνούν την Τουρκία. Έλαβα μήνυμα μέσω του γραμματέα μου ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου να μην συμμετάσχω στις “εκλογές”».

Άμεση ήταν η αντίδραση της λεγόμενης τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του Ακιντζί είναι εκτός πραγματικότητας.

Τελικό αποτέλεσμα:

Ερσίν Τατάρ: 32.35%
Μουσταφά Ακιντζί 29.84%
Τουφάν Έρχιουρμαν 21.68%
Κουντρέτ Οζέρσαϊ 5.74%
Ερχάν Αρίκλι 5.36%
Σερντάρ Ντενκτάς 4.20%
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτη αντίδραση Όζερσαϊ
Σύμφωνα με τη Yeniduzen (11.10.20), ο ανεξάρτητος υποψήφιος στις λεγόμενες προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα και λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, Κουντρέτ Όζερσαϊ, σε δηλώσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών, δήλωσε ότι θα προβεί σε μια ανασκόπηση της πολιτικής του ζωής.

«Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το ποσοστό που έλαβα δεν ήταν το αναμενόμενο και για αυτό θα πρέπει να προβώ σε μια ανασκόπηση της πολιτικής μου ζωής», δήλωσε ο Όζερσαϊ, προσθέτοντας ότι θα προβεί σε μια πιο περιεκτική δήλωση τις επόμενες μέρες.

“Όχι” στο δημοψήφισμα φαίνεται ότι λέει η πλειοψηφία στα κατεχόμενα
Με ποσοστό 52% φαίνεται ότι απορρίπτεται στο δημοψήφισμα – το οποίο διεξήχθη στα κατεχόμενα, παράλληλα με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Τ/κ ηγέτη – η πρόταση για «συνταγματικές» αλλαγές που αφορούν στην αύξηση του αριθμού των «δικαστών» στο «ανώτατο δικαστήριο».

Η «πρόεδρος» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ ανακοίνωσε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάλπες στην Λευκωσία και δεν μπορούν να ανακοινώσουν ακόμη το τελικό ποσοστό συμμετοχής στις παράνομες «εκλογές».

Στις 5.30 το απόγευμα ήταν 54,72%. Συγκεκριμένα η συμμετοχή στη Λευκωσία έφτασε στο 56,84%, στην Αμμόχωστο 53,64%, στην Κερύνεια 50,5% , στη Μόρφου 54,15%, στο Τρίκωμο 55,1% και στη Λεύκα 58,19%.

Στο 23,5% των καταμετρημένων ψήφων και με βάση την «επίσημη» ροή αποτελεσμάτων, όπως μεταδίδει ο παράνομος «Μπαϊράκ», ο Ερσίν Τατάρ προηγείται με 33,23% έναντι του Μουσταφά Ακιντζί με 29,21%. Ακολουθούν οι Τουφάν Ερχιουρμάν, Κουντρέτ Οζερσάι, Ερχάν Αρικλί και Σερντάρ Ντενκτάς.

Έσπασαν το οδόφραγμα της Δερύνειας
Διακόσιοι περίπου, πολίτες, κυρίως νέοι συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα και κατάφεραν να σπάσουν τα σιδερένια κιγκλιδώματα που ήταν τοποθετημένα στη «νεκρή ζώνη» και μπροστά από τα κουβούκλια της λεγόμενης «αστυνομίας» του ψευδοκράτους.

Κρατώντας ελληνική σημαία και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Η Κυπρος είναι ελληνική» βρέθηκαν στη τουρκοκρατούμενη περιοχή της Δερύνειας, όπου άναψαν πυρσούς και βεγγαλικά.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή τα αίματα άναψαν όταν τετραμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επρόκειτο να παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τότε, παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία να συνοδεύσουν την αντιπροσωπεία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας για να αποφευχθούν τυχόν παρατράγουδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «alphanews» αυτή την ώρα η διαμαρτυρία έχει λήξει και οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν από το οδόφραγμα Δερύνειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »