Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, 2018

Ξεφεύγει η κατάσταση: Ο Νετανιάχου ζητά από τον Ν. Τραμπ να επιτεθεί στο Ιράν – Έρχονται χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία

Νέα δεδομένα έφερε η πυραυλική επίθεση Γαλλίας , Βρετανίας και ΗΠΑ στην Συρία …«ανοίγοντας» την «όρεξη» του Νετανιάχου για το Ιράν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σήμερα το Σάββατο, επανέλαβε τη στήριξη του Ισραήλ στην απόφαση Τραμπ να δράσει επιλεκτικά κατά της χρήσης χημικών όπλων από τον Άσαντ .

«Την ίδια βούληση που έδειξαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία για τη χρήση χημικών όπλων από τον πρόεδρο του Συρίας, Μπασάρ Ασάντ, στη Συρία, πρέπει να δείξουν και για τρομοκρατικά κράτη και οργανώσεις που ετοιμάζονται να αποκτήσουν πυρηνικές ικανότητες( Ιράν)», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε τηλεφωνική συνομιλία το βράδυ του Σαββάτου με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι .

Ο Νετανιάχου , ο οποίος σαφώς και αναφερόταν στο Ιράν, μίλησε για αυτή τη συζήτηση κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου του, κάνοντας έτσι γνωστό …τις προθέσεις του για την Τεχεράνη. Με λίγα λόγια, θέλει χειρουργικά χτυπήματα κατά του Ιράν σε πρώτη φάση. Επιθέσεις σε συγκεκριμένες βάσεις και σε εργαστήρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έδωσε στις ευρωπαϊκές δυνάμεις ( Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) περιθώριο μέχρι τις 12 Μαΐου να καθορίσουν την ειρηνευτική συμφωνία του Ιράν που υπεγράφη το 2015.

Αν δεν αλλάξει κάποια πράγματα δραστικά , ο ίδιος έχει προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από τη συμφωνία, αναφέρουν ισραηλινές πηγές.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το Ισραήλ υποστηρίζει πλήρως την απόφαση του Τραμπ να ενεργήσει κατά της χρήσης χημικών όπλων στην Συρία και πρόσθεσε ότι η Ιερουσαλήμ χαιρέτισε τη συμμετοχή της Γαλλίας και της Αγγλίας στην αποστολή.

Ο Νετανιάχου είπε ότι τον Μάιο « θα δοθεί σημαντικό διεθνές μήνυμα στο Ιράν με την μηδενική ανοχή για τη χρήση μη συμβατικών όπλων».

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η πολιτική πρέπει επίσης να εκφραστεί εμπράκτως για την αποτροπή των τρομοκρατικών κρατών και οργανισμών να αποκτήσουν πυρηνικές ικανότητες .

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι επίσης ότι η πρωταρχική πηγή αστάθειας στην περιοχή είναι το Ιράν και ότι ο Άσαντ πρέπει να καταλάβει ότι όταν επιτρέπει στο Ιράν να εδραιώνεται στρατιωτικά μαζί με τους αντιπροσώπους του στη Συρία, τότε θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την τη Συρία αλλά ολόκληρη την περιοχή.

Πολλές όμως «φήμες» αλλά και προθέσεις ειδικά της Βρετανίδας πρωθυπουργού «περιγράφουν» εδώ και ημέρες … ως συνέχεια της εκστρατείας της δύσης στην Συρία, την απόφαση για χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις με σκοπό να εκκαθαριστεί το συριακό έδαφος από Ιρανούς, Χεζμπολάχ κά.

Στην ουσία όμως αυτό αν και εφόσον υλοποιηθεί θα αποτελέσει τα προεόρτια της επίθεσης κατά του Ιράν που αποτελεί το αντικειμενικό σκοπό των ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή φέροντας τις δύο υπερδυνάμεις ακόμα πιο κοντά σε μια πολεμική σύγκρουση.

Σχολιάστε

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω για να αποσταλεί το σχόλιο *