Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, 2020

Οι Γερμανοί προκαλούν τον Ελληνισμό: «Ο Τσίπρας από την “Νότια Μακεδονία” υπέγραψε μια έντιμη συμφωνία» – Πλέκουν το εγκώμιο των εθνομηδενιστών

Η Δύση έχει πετύχει τους στόχους της με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με συνεχείς πιέσεις, εντολές και παρεμβάσεις, οι δυτικοί παίρνουν για άλλη μια φορά αυτό που θέλουν από την Ελλάδα, σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Ο Γερμανικός τύπος, προχώρησε σε μια πρωτοφανή πρόκληση, πλέκοντας το εγκώμιο στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός από την “Νότια Μακεδονία” υπέγραψε μια έντιμη συμφωνία.

Ούτε η Δύση, ούτε η ελληνική κυβέρνηση-κουρελού αποδέχονται πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προδοτική συνθήκη που ο Ελληνικός λαός απορρίπτει. Βαπτίζουν ακροδεξιούς και φασίστες όσους υψώνουν τις φωνές τους για την Ελλάδα και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις για την αλυτρωτική φύση των «Πρεσπών», κάνουν τα πάντα για να την περάσουν.

Με ένα άρθρο – «αγιογραφία» για τον Αλέξη Τσίπρα, περιγράφει την Συμφωνία των Πρεσπών και την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βερολίνου, «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους ελάχιστους, αν όχι ο μοναδικός, ηγέτης της Δύσης που δείχνει θάρρος και αποφασιστικότητα για να κλείσει μια συμφωνία για το όνομα της «Μακεδονίας»».

«Η Δύση βιώνει ένα κενό ηγεσίας. Δεν υπάρχει καμία προσωπικότητα που να έχει την ακτινοβολία της ηθικής και πολιτικής εξουσίας και παράλληλα να δείχνει τον δρόμο στους πολίτες σε δύσκολους καιρούς. Κανείς δεν μπορεί να εφαρμόσει αντιδημοφιλείς αλλά απαραίτητες αλαλαγές. Κανείς, εκτός από έναν. Τον Αλέξη Τσίπρα», γράφει χαρακτηριστικά η συντηρητική εφημερίδα του Βερολίνου.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξελέγη με μια αντιευρωπαϊκή ατζέντα και εξαπέλυε επιθέσεις κατά της Άνγκελα Μέρκελ, κατάφερε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και να επιλύσει ένα ζήτημα που δεν καταλάβαινε κανείς «ούτε στην Βόρεια ούτε στην Νότια Μακεδονία».

Σύμφωνα με την Welt ο Τσίπρας κατάφερε να υπογράψει μια συμφωνία που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων παρόλο που του στοίχισε τη συγκυβέρνηση με τους δεξιούς λαϊκιστές (σ.σ ΑΝΕΛ).

«Είναι ακόμα ανοιχτό το αν η Βουλή θα επικυρώσει τη συμφωνία. Αλλά ακόμα και αν συμβεί, ο Τσίπρας φαίνεται ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές. Ωστόσο απέδειξε ότι είχε σπάνιες αρετές. Πολιτικό θάρρος και προνοητικότητα», καταλήγει η αγιογραφία της γερμανικής εφημερίδας.

Σχολιάστε

Translate »