Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, 2020

Οι Κούρδοι στέλνουν ενισχύσεις στη Μανμπίτζ – Ετοιμάζονται να «ισοπεδώσουν» τους Τούρκους – Τεράστια μετακίνηση δυνάμεων

Ενώ οι Τούρκοι συγκεντρώνουν τα άτακτα «ασκέρια» τους για να επιτεθούν στην πόλη Μανμπίτζ (Ιεράπολη) της βορειοδυτικής Συρίας, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από την πλευρά τους δεν μένουν απαθείς. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) και οι SDF στέλνουν δυνάμεις στη Μανμπίτζ, ενισχύοντας τις θέσεις τους απέναντι στην επικείμενη επίθεση.

Η πόλη της Μανμπίτζ έχει μια φρουρά πολιτοφυλάκων, που υπάγεται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και ονομάζεται Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ.

Η κεντρική διοίκηση των SDF, έχοντας βρεθεί σε μια απρόσμενη κατάσταση μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία κι ενώ Γάλλοι στρατιώτες έχουν αντικαταστήσει τους Αμερικανούς στις θέσεις τους, άγνωστο για πόσο, συγκεντρώνει δυνάμεις από ολόκληρη τη συριακή επικράτεια που ελέγχει και τις στέλνει να ενισχύσουν τη φρουρά της Μανμπίτζ, που αποτελείται από κατοίκους της πόλης.

Οι πρώτες φάλαγγες ενισχύσεων έφτασαν ήδη στη Μανμπίτζ που ετοιμάζεται να αντισταθεί στους Τούρκους εισβολείς και στους ατάκτους ισλαμιστές μισθοφόρους τους, πολλοί εκ των οποίων είναι πρώην μέλη της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

Ραγδαία διαδραματίζονται οι εξελίξεις τώρα στο μέτωπο του Manbij. Μεγάλη δύναμη συριακού στρατού είναι έτοιμη να μπει στην πόλη. Η ταξιαρχία 57 είναι στα όρια της πόλης και περιμένει να κινηθεί εντός της. Διαπραγματεύσεις σ΄εξέλιξη τώρα μεταξύ συριακού στρατού και YPG για να εισέλθει ο συριακός στρατός στην πόλη του Μanbij.

Από την άλλη και ο τούρκικος στρατός και οι μισθοφόροι τρομοκράτες του επίσης είναι σ΄ετοιμότητα να εισβάλουν στην πόλη. Όλες οι πηγές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν την έναρξη της Μάχης του Manbij. Προηγουμένως σήμερα ρωσικός και συριακός στρατός αναπτύχθηκαν στο χωριό Arimah στα 25χλμ από το Manbij στη δυτική του ύπαιθρο.

Eντατική πτήση τουρκικών F16 στην περιοχή. Φατρίες των τρομοκρατών που υποστηρίζει η Άγκυρα ανακοινώνουν την αρχή μάχης Manbij.

Tελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Τουρκία ζήτησε από τις τρομοφατρίες της να θέσουν τέρμα σε κάθε σύγκρουση με κουρδικές δυνάμεις στο Manbij μέχρι νεωτέρας….

Μεγάλο τουρκικό στρατιωτικό κονβόι που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών T-122 Sakarya, διέσχισε σήμερα τα σύνορα με τη Συρία κοντά στην Jarabulus.

Σχολιάστε

Translate »