Μπαρούφες και ψευδολογίες είναι ότι υποστηρίζουν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ για καθαίρεση του Ν.Τραμπ: Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, οπότε τυπικά τουλάχιστον, θα πρέπει να παραδώσει ο Ν.Τραμπ την εξουσία στον. εμφανώς κατεβεβλημένο από τις εξελίξεις, 78χρονο Τ.Μπάιντεν.

Γιατί η διαδικασία, ακόμα και αν κατέληγε σε καθαίρεσή του, πράγμα απίθανο από χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 στο Κογκρέσο, θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες μέχρι την τελική ψηφοφορία ή και μήνες.

Η παράγραφος 4 τη διαδικασία μεταφοράς των αρμοδιοτήτων σε περίπτωση που ο πρόεδρος δεν μπορεί ο ίδιος να το κάνει, επειδή για παράδειγμα βρίσκεται σε κώμα ή δεν θέλει να το κάνει, επειδή βρίσκεται υπό την επήρεια ψυχικής νόσου.

Ο αντιπρόεδρος με τη πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου ή ενός άλλου οργάνου που ορίζει το Κογκρέσο μπορεί εγγράφως να δηλώσει ότι ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να ασκήσει πλέον τα καθήκοντά του.

Βεβαίως ο πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ενστάσεις και σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα διότι το Κογκρέσο θα πρέπει σε μερικές εβδομάδες, με πλειοψηφία 2/3 να επιβεβαιώσει την ανικανότητα άσκησης των καθηκόντων από τον πρόεδρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Στις 20 Ιανουαρίου, όμως, υποτίθεται ότι παραδίδει την εξουσία, στον Τ.Μπάιντεν. Εκτός και αν κάτι συμβεί και δεν γίνει η μεταβίβαση της εξουσίας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »