Οι Ρώσοι ταπείνωσαν τους Αρμένιους και τους εγκατέλειψαν στα ”χέρια” των Τούρκων. Μάλιστα ο Πούτιν ψεύδεται συνεχώς, καθώς αναφέρει πως δεν θα συμμετάσχουν Τουρκικές ”ειρηνευτικές” δυνάμεις στο Αρτσάχ.

Μόνο που πριν λίγο ο Αλίγιεφ ”κάρφωσε” τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν γνωστοποίησε πως Ρωσία και Τουρκία θα συμμετάσχουν σε «επιχειρήσεις για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια» τόσο των Αρμένιων όσο και των Αζέρων πολιτών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
«Όλοι οι γείτονές μας έχουν στηρίξει την συμφωνία (σ.σ. για την κατάπαυση πυρός στο Καραμπάχ). Οι δύο γείτονές μας, Ρωσία και Τουρκία, θα συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Αρμένιων και των Αζέρων υπηκόων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Mάλιστα οι Τούρκοι φαίνεται ότι βιάζονται, καθώς ήδη στην πόλη Σούσα υψώνουν την σημαία τους και παίζουν εμβατήρια μαζί με τους Αζέρους, όπως μπορείτε να δείτε σε βίντεο.
H Toυρκία ετοιμάζει νέα ”παγίδα”

Η Τουρκία, αφού εδραίωσε την επιρροή της στον Καύκασο με την μεταφορά δυνάμεων στο Ναγκόρνο, ετοιμάζεται να προκαλέσει και άλλες πολεμικές συγκρούσεις στα σύνορα της Ρωσίας, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρουν ξένες δημοσιογραφικές πηγές.

Είναι πιθανό η Αμπχαζία να γίνει ένα άλλο σημείο εντάσεων μετά τον Καραμπάχ.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του ομολόγου του της Αμπχαζίας, Ασλάν Μπζάνια μαρτυρεί την προθυμία της Μόσχας να εργαστεί για να προλάβει καταστάσεις.

Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα κατά την παρέλαση της ημέρας της Νίκης στις 24 Ιουνίου. Μέχρι πρόσφατα, οι δύο ηγέτες δεν έχουν πραγματοποιήσει νέες προσωπικές διαπραγματεύσεις.

Στη συνάντηση στο Σότσι, ο Πούτιν εξέφρασε την ιδέα να συζητήσει την εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αμπχαζίας. Από την πλευρά του, ο Μπζάνια σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι η Ρωσία παρέχει το 70% του συνολικού οικονομικού κύκλου εργασιών της δημοκρατίας σε τομείς τς οικονομίας όπως ο τουρισμός, η γεωργία και οι τηλεπικοινωνίες.

Επιπλέον, οι Ρώσοι γιατροί βοηθούν την Αμπχαζία στην καταπολέμηση της πανδημίας, επομένως η συνεργασία συνεχίζεται επιτυχώς.

Υπενθυμίζουμε ότι από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας μετά την σύγκρουση Γεωργίας-Αμπχαζίας το 2008, η Ρωσία υπήρξε βασικός χορηγός της δημοκρατίας αυτής.

Το 2020, ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας ανήλθε σε 10,3 δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ ο όγκος της οικονομικής βοήθειας που παρέχει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Αμπχαζία φτάνει τα 4,7 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Ο Vladimir Evseev, επικεφαλής του Τμήματος Καυκάσου του Ινστιτούτου Χωρών ΚΑΚ, δήλωσε ότι η συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Αμπχαζίας ήταν απαραίτητη για την εξεύρεση λύσεων για την αναζωογόνηση της οικονομίας της Αμπχαζίας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρωσία και η Αμπχαζία πρέπει να ενωθούν στην προσπάθειά τους να μην επιτρέψουν στην Τουρκία να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στην περιοχή.

“Η Τουρκία αυξάνει ενεργά την επιρροή της σε τομείς συμφερόντων της Ρωσίας”, δήλωσε ο ίδιος.

Ως εκ τούτου, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αμπχαζίας συζήτησαν το ζήτημα της αλλαγής της νομοθεσίας, έτσι ώστε Ρώσοι πολίτες να μπορούν να αγοράσουν ακίνητα στην Αμπχαζία κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο ιστότοπος Allies.CSTO, η επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια, δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με τις αυξημένες ορέξεις της Τουρκίας στις περιοχές των συμφερόντων της Ρωσίας.

Ο πολιτικός επιστήμονας Αντρέι Αρέσεφ σημείωσε ότι έχουμε “μια απότομη άνοδο της δραστηριότητας της Τουρκίας στον Καύκασο” η οποία αφορά όχι μόνο οικονομικής, αλλά και στρατιωτικής-πολιτικής φύσεως θέματα. Όλα αυτά ωθούν τη Μόσχα να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την Αμπχαζία σε ένα νέο επίπεδο.

Ο Yevseev πρόσθεσε ότι η Τουρκία προσπαθεί επιμελώς να χρησιμοποιήσει περιφερειακές συγκρούσεις για να επεκτείνει την επιρροή της προκειμένου να αναπτύξει στρατιωτικές βάσεις παντού. Στόχος είναι να αποκτήσει τον έλεγχο η Άγκυρα για να πιέσει την Γεωργία σε μια ακόμη επίθεση εναντίον της Αμπχαζίας.

Ο πολιτικός επιστήμονας Niyazi Niyazov δεν συμμερίζεται αυτήν την άποψη και πιστεύει ότι θα ήταν άστοχο για την Άγκυρα να εισέλθει στο ζήτημα “Αμπχαζία” από την άποψη του διεθνούς δικαίου, επειδή η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της χώρας αυτής.

“Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ξένη οικονομική δραστηριότητα και η Ρωσία είναι υπεύθυνη για σχεδόν τα πάντα”, κατέληξε ο εμπειρογνώμονας.

Επιπλέον, πολλοί ειδικοί του Daily War υποδηλώνουν ότι μετά το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν πόλεμο στην Κριμαία για να την επαναφέρουν στην “αγκαλιά” της Ουκρανίας.

“Εναπόκειται στους Αμερικανούς να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς εδώ, αλλά δεν θα είναι σε θέση να κάνουν τίποτα χωρίς τους Τούρκους”, τονίζουν οι εν λόγω ειδικοί.

Οι ίδιοι αναφέρονται στους ακόλουθους λόγους ανησυχίας:

Α. Στην Ουκρανία, ο αριθμός των δημόσιων οργανισμών που εργάζονται για την Κριμαία, και εκπροσωπούνται στον ΟΑΣΕ, αυξήθηκε απότομα από 3 σε 15.

Β. Η «Διεθνής Συμμαχία για τη Θρησκευτική Ελευθερία» που δημιουργήθηκε από το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη της Χεζμποτ-Ταχρίρ αλ-Ισλάμι και των “Μαρτύρων του Ιεχωβά”. Το πρώτο από τα δύο αναγνωρίζεται στη Ρωσία ως τρομοκρατική ομάδα, ενώ το άλλο δεν είναι αποδεκτό.

Ωστόσο, αυτοί οι δύο οργανισμοί, των οποίων οι δραστηριότητες απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, λειτουργούν ελεύθερα στην Ουκρανία και μέχρι το 2014, είχαν ένα ευρύ δίκτυο στην Κριμαία.

Γ. Το έργο των ΗΠΑ για τη στήριξη της Χεζμπολ-Ταχρίρ βρήκε υποστήριξη από την τουρκική αντιπροσωπεία στον ΟΑΣΕ.

Αυτό δεν ήταν κάτι απρόσμενο αφού οι υποστηρικτές αυτής της οργάνωσης είναι μεταξύ άλλων και οι Τάταροι της Κριμαίας, τους οποίους στηρίζει με την σειρά της η Άγκυρα.

Με λίγα λόγια η Τουρκία μετά την “εισβολή της” στο Ναγκόρνο έχει γίνει ο “”Δούρειος ίππος” της δύσης στην περιοχή του Καυκάσου και αναμένουμε πολύ σύντομα ραγδαίες εξελίξεις παρόμοιες με τον πόλεμο στο Ναγκόρνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »