Παρασκευή 14 Αυγούστου, 2020

Ο Ερντογάν έστειλε τον Halil Soysal για να διοικήσει την τουρκική μονάδα που αναπτύχθηκε στη Λιβύη – «Απασφάλισε» η Άγκυρα

ην στιγμή που λαμβάνουν χώρα διαπραγματεύσεις στη Μόσχα για την Λιβύη, η Άγκυρα απασφαλίζει και συνεχίζει τις προκλήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο Ερντογάν έστειλε τον Halil Soysal για να διοικήσει την τουρκική μονάδα SIRNAK που έχει αναπτυχθεί στη Λιβύη.

Το όνομα για όλους όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις από τις ΤΕΔ δεν είναι τυχαίο, κάτι που σημαίνει πως η Άγκυρα είτε έχει πάρει εγγυήσεις από την Μόσχα για μόνιμη παρουσία Τούρκων στη Λιβύη, όπως έγινε στη Β. Συρία, είτε θέλει με αυτό τον τρόπο να εκβιάσει για άλλη μία φορά τον διεθνή παράγοντα.

Ο Halil Soysal έχει συμμετάχει ως διοικητής σε συγκρούσεις κατά των Κούρδων, αλλά και σε επιχειρήσεις εντός της Συρίας.

Μάλιστα έχει και το παρατσούκλι το Μάυρο Νύχι, ενώ θεωρείται σκληρός και ταυτόχρονα άνθρωπος του Ερντογάν!

Ο ίδιος ήταν στο παρελθόν και διοικητής της 2ας Ταξιαρχίας Καταδρομών (Μπολού).

Όλα αυτά συγκλίνουν στο ότι οι Τούρκοι πήγαν για να μείνουν στη Λιβύη. Η Ελλάδα είναι απούσα δυστυχώς από τις εξελίξεις, καθώς οι Τούρκοι με την δύναμη των όπλων παίρνουν ότι ζητούν, ενώ εμείς απλά περιμένουμε στήριξη από ΕΕ και ΗΠΑ!

Ταυτόχρονα εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει η συνάντηση Κόντε-Ερντογάν στην Άγκυρα για την Λιβύη. Πρόκειται για μία πισώπλατη μαχαιριά της Ρώμης που στηρίζει την Τουρκία και πάει ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνισμού!

Σχολιάστε

Translate »