Δεν θα μπει κανείς εμπόδιο στην “οικονομική άνθιση” της Τουρκίας
Οι προκλητικότητα από τον ιδιο τον τούρκο πρόεδρο έχει φτάσει στο ζενίθ, καθώς βάζει συνέχεια στο τραπέζι τις διεκδικήσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις. Χαρακτηριστικά τονίζει με δηλώσεις του πως “οι γεωτρήσεις γίνονται σε θάλασσες μας”.

«Στις θάλασσες μας ξεκινήσαμε γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ. Έτσι κατεδαφίσαμε όλα τα σχέδια και όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της χώρας μας. Μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Με την βοήθεια του Θεού θα λειτουργήσουμε και τον πρώτο αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού ενέργειας Ακκουγιου».

«Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 10!», διαμήνυσε ο Ερντογάν στην ΕΕ μετά τον ταξιδιωτικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε στην Τουρκία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Δένδιας: “Πλήρης συντονισμός Ελλάδας με λιβυκή Βουλή & LNA”
«H EE ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απέξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό. Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας. Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 5, εσείς θα χάσετε 10!», είπε χαρακτηριστικά σηκώνοντας και τις δύο παλάμες των χεριών του για να δώσει έμφαση.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ασυναγώνιστη διεθνώς στον τομέα της υγείας και του τουρισμού μετά την πανδημία, καλώντας τη Γερμανία να προβεί σε θετικά βήματα απέναντι στην Τουρκία. «Ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της υγείας δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο έθνος να μπορεί να μας συναγωνιστεί σε κάθε τομέα! Και στη Γερμανία αυτή τη στιγμή μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Τουρισμού έχουμε πει ότι αναμένουμε θετικά βήματα στο θέμα αυτό», είπε.

Απανωτά τα χαστούκια στο Σουλτάνο
Η κατάσταση στην Τουρκία έχει προκαλέσει πολλά εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση Ερντογάν, παρά τις επιθετικές του κινήσεις.

Ο Ερντογάν μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχει προχωρήσει σε ένα μπαράζ προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας με φόντο την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας της Αγίας Σοφίας αλλά και με τις γεωτρήσεις που θέλει να κάνει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την ίδια στιγμή όμως δέχεται έναν εσωτερικό «πόλεμο» από τους νέους της Τουρκίας που θα είναι και οι αυριανοί ψηφοφόροι στη χώρα.

Η παντελής έλλειψη κράτους δικαίου φαινεται να έχει εξοργί΄σει ιδιαίτερα τους νέους στην Τουρκία.

«Είναι φοβερό να βάζουν τον τουρισμό και την οικονομία πάνω από την υγεία» λέει η 19χρονη Ασλί από την Άγκυρα που έδινε φέτος για δεύτερη χρονιά τις εισαγωγικές εξετάσεις.

«Πλέον δεν ξέρουμε ποιόν μπορούμε να εμπιστευόμαστε», λέει ο Φατίχ, μαθητής από την πρωτεύουσα. Ακόμη και λίγες μέρες πριν από τη νέα ημερομηνία των εξετάσεων δεν ήταν σαφές εάν θα υπάρξει κι άλλη μεταφορά τους.

«Είμαστε στην Τουρκία, όλα είναι πιθανά» όπως λέει.

«Δεν θα πάρεις την ψήφο μου» – Γιατί οι νέοι της Τουρκίας απειλούν τον «άτρωτο» Ερντογάν
Μπαχτσελί: Δεν δίνουμε σημασία στους εκβιασμούς για την Αγία Σοφία
Τόσο ο Ερντογάν όσο και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει ένα άκρως εμπρηστικό κλίμα, βάζοντας τα με όλους και με όλα.

Την αντίδρασή του στις διεθνείς παρεμβάσεις για το θέμα της Αγίας Σοφίας εξέφρασε με γραπτή του ανακοίνωση ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπως μεταδίδει το ΣΙΓΜΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »