Με μία ομιλία που επιβεβαιώνει ότι έχει χάσει, αυτός και οι Αμερικανοί σύμβουλοί του, την επαφή με την πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε χθες στην ΔΕΘ να αναστρέψει το πολιτικό κλίμα και να ανακόψει την πορεία κατάρρευσης της ΝΔ, όπως αυτή καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά φαίνεται και σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του που αποδοκιμάζεται μαζικά, με περιεχόμενο καθαρά προεκλογικού λόγου,

Το πόσο έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, είναι ότι δέχεται να λέει χωρίς την άγνοια του κινδύνου να πέσει καμιά ντομάτα στην επόμενη δημόσια εμφάνισή του ότι «Το εισόδημα όλων των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά 4% μέσα στην πανδημία»!

Αν είναι δυνατόν! Δεν διάβασε την ομιλία του πριν την εκφωνήσει; Δεν γνωρίζει την απόλυτη καταστροφή εκατομμυρίων εργαζομένων;

Δεν γνωρίζει ότι 800.000 εργαζόμενοι στην εστίαση τους τελευταίους 18 μήνες έχουν εργαστεί διακοπτόμενα το πολύ 6 μήνες; Και ότι αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν ισάριθμες οικογένειες;

Οι εργαζόμενοι στους άλλους κλάδους της οικονομίας που «ισοπεδώθηκαν» από τα lockdown δεν τον έχουν συγκινήσει;

Με τις δικές του κυλιόμενες δημοσκοπήσεις στο 29-30% με αναγωγή επί των αναποφάσιστων (οι περισσότεροι σοβαροί αναλυτές και οι μεγάλες πρεσβείες δεν του δίνουν πάνω από 25%, ιδανικά, σήμερα) και την «καυτή ανάσα» του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 25-26%, ο Κ.Μητσοτάκης, πλέον, ξέρει ότι την ερχόμενη άνοιξη μπορεί και να είναι δεύτερο κόμμα.

Και τάζει. Τα περισσότερα είναι απλώς «φούμαρα».

Θέλει να ξεχνά τον πόλεμο που έχει ανοίξει με την κοινωνία για τα εμβόλια, ξεχνά ότι οι δικοί του οι (πρώην) ψηφοφόροι (όπως δείχνουν όλες οι έρευνες) είναι αυτοί που δεν εμβολιάζονται και θέλει επίσης να ξεχνά ότι η οικονομία έχει 210% έλλειμμα και 360 δισ. χρέος, απόρροια της πολιτικής του.

Θέλει να ξεχνά την αποτέφρωση της χώρας, την παροιμιώδη ανικανότητα της κυβέρνησης και των στελεχών του στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και της πανδημίας (το ότι άλλαξε όλους τους αποτυχημένους υπουργούς, Β.Κικίλια, Β.Κοτζαμάνη, Ν.Χαρδαλιά, Μ.Χρυσοχοΐδη κλπ., δεν τον αθωώνει φυσικά) για να μην αναφερθούμε στην ήττα που έχει υποστεί η χώρα στα ελληνοτουρκικά με την αποχώρηση, ουσιαστικά από την Ανατολική Μεσόγειο, ανατολικά της Ρόδου.

Κοιτά το 2022 για εκλογές με την ελπίδα να συμβεί κάτι και να αλλάξει το κλίμα, αλλά το κλίμα θα άλλαζε μόνο αν άλλαζε αυτός και η πολιτική του. Από εδώ και εμπρός έχει μόνο… «κάτω».

Ας δούμε λοιπόν τι είπε και γιατί το είπε:

Πάει σε εκλογές άμεσα; Πολύ δύσκολο. Το κλίμα είναι τόσο άσχημο στην κοινωνία που κάποιοι μέσα στη ΝΔ αρχίζουν να φοβούνται επανάληψη του εφιάλτη του Μαΐου του 2012 με το 18,92% του Α.Σαμαρά.

Αυτό δεν τον εμπόδισε να υλοποιήσει τις υποδείξεις του Αμερικανού συμβούλου του Στάνλει Γκρίνμπεργκ που παρακολουθούσε από την τηλεόραση του ξενοδοχείου του στην Θεσσαλονίκη την πρωθυπουργική ομιλία και να στοχεύσει εκεί που έχει ήδη ηττηθεί στην νεολαία, υποσχόμενος δωρεάν… GigaByte για να εμβολιαστούν οι νέοι και χαμηλότερες τιμές στην κινητή τηλεφωνία!

Με μια κινητή τηλεφωνία που έχει από τις υψηλότερες τιμές κινητής στην Ευρώπη, έχεις ολογοπώλιο με εναρμονισμένες τιμές, έχεις αδιανόητους φόρους όπως και στο internet η «εξαγγελία» ήταν είναι ότι δεν θα πληρώνεις το τέλος αν είσαι κάτω από 29!

Πενταροδεκάρες σε μια νεολαία για την οποία αυτός και οι προκάτοχοί του από το 2010 φρόντισαν απλώς να μην έχει κανένα πραγματικό μέλλον στην χώρα. Και επίσης «δώρο» 50 Gb αν είσαι έφηβος!

Είναι τραγικό αλλά αυτό είναι το όραμα του σημερινού Έλληνα πρωθυπουργού για τους νέους της Ελλάδας: Να μιλάνε και να σερφάρουν χωρίς τέλος κινητής στο διαδίκτυο! Και νομίζει ότι αυτό θα τον γλιτώσει από μία άνευ προηγουμένου εκλογική απόρριψη εκ μέρους τους!

Φαίνεται ότι αυτοί οι σύμβουλοί του Έλληνες και Αμερικανοί που διάβαζαν τα διάφορα κωμικά memes στο Instagram μετά τα 150 ευρώ που έδινε για να εμβολιαστούν, που έλεγαν «Δώσε μας 50 GB δωρεάν και θα εμβολιαστούμε όλοι», τα πήραν στα σοβαρά! Εκεί έχει φτάσει η χώρα!

Αλλά ο Κ.Μητσοτάκης είπε πολλά: Επί 40′ έκανε τόσες «εξαγγελίες» που είναι αμφίβολο αν τις έχουν κάνει οι Έλληνες πρωθυπουργοί από το 1974 και μετά. Τι είδους «εξαγγελίες»;

Ότι οι καταναλωτές της ΔΕΗ θα επιβαρυνθούν μόνο με 2 ευρώ τον μήνα, επειδή θα «επιδοτήσει» με 150 εκατ. την ΔΕΗ! Ούτε με 1,5 δισ. να την επιδοτούσε την ΔΕΗ, δεν θα σωζόταν η παρτίδα από το έγκλημα που έκανε με την εγκατάλειψη της λιγνιτικής ενέργειας.

Στο τέλος της χρονιάς, αν υπάρξει αύξηση πέραν των 2 ευρώ, θα την πληρώσει αυτός ή η κυβέρνησή του;

Γιατί η τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα φρενάρουν κάτω από 100 ευρώ ανά λογαριασμό, το ελάχιστο!

Γιατί δεν δεσμεύεται ότι αν η αύξηση είναι πάνω από 2 ευρώ, όπως ισχυρίζεται, ότι θα το πληρώσει αυτός;

Όσο για τις γονικές παροχές ας μας αναλύσει την απαλλαγή φόρου αναφέρεται σε ποιες περιπτώσεις; Στα ακίνητα μεγάλης αξίας, δηλαδή στους πλούσιους; Διότι στις γονικές παροχές σε φτωχές περιοχές δεν υπάρχει φορολογία, έτσι ή αλλιώς!

Είπε ότι θα υπάρξει «φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και στους 28.000 σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ»! Μα, δεν θέλουν επιδόματα. Τις θέσεις τους στο Πανεπιστήμιο που τις έκλεψε η κυβέρνησή του με αναίσχυντο τρόπο, θέλουν. Όχι επιδόματα φτώχειας. Το κλεμμένο μέλλον τους, θέλουν.

Έτσι ή αλλιώς ελάχιστοι θα εγγραφούν στα ΙΕΚ, αφού ξέρουν ότι εκεί δεν έχουν μέλλον. Εκτός και αν εγγραφούν για να πάρουν το επίδομα και μόνο…

Τα μοναδικά που έχουν κάποια ουσία, είναι η επέκταση της επιδοματικής πολιτικής σε 150.000 θέσεις εργασίας από τις 100.000 που είναι σήμερα με την ενίσχυση των 1200 ευρώ ανά προσλαμβανόμενο εργαζόμενο χωρίς προϋπηρεσία με 1200 ευρώ (600 στον εργοδότη και 600 στον νεοπροσλαμβανόμενο) και η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές στο 6%. «Σταγόνα στον ωκεανό», πραγματικά!

Το ότι ισχυρίστηκε ότι «έδωσε… γήπεδο στον ΠΑΟΚ», (το οποίο το κατασκευάζει η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ!) κι έχει την απαίτηση να τον… χειροκροτήσουν επειδή οι διαδικασίες αδειοδότησης του νέου γηπέδου «ήταν ταχείες», αυτό πραγματικά ξεπερνά τον οποιονδήποτε!

Aς γνωρίσουν και οι Έλληνες πολίτες τον επικεφαλής των Αμερικανών συμβούλων του Κ.Μητσοτάκη, τον Στάνλει Γκρίνμπεργκ.

Είναι φυσικά εχθρός του Ν.Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών, έχει γράψει βιβλίο προεκλογικά πέρσι που τιτλοφορείται RIP GOP (σε ελεύθερη μετάφραση «Εις μνήμην του Ρεπουμπλικανικού κόμματος»), είναι εξπέρ των πολιτικά «βρώμικων» προεκλογικών εκστρατειών κι έχει διατελέσει σύμβουλος του Μ.Κλίντον κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »