Σάββατο 30 Μαΐου, 2020

Ο Χαφτάρ ανοίγει «τρύπες» στην Τρίπολη: Νομαδικές φυλές υποστηρίζουν τον LNA κατά των Τούρκων – Θέμα χρόνου η προέλαση στην πρωτεύουσα

Ακόμη και η έρημος ξεσηκώθηκε στη Λιβύη μόνο και μόνο στο άκουσμα της πιθανότητας επιστροφής των Τούρκων στο λιβυκό έδαφος μετά το 1911.

Οι ηγέτες των φυλών των Tuareg και άλλων νομάδων (οι οποίες δεν συμμετείχαν ενεργά στον πόλεμο) επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στις δυνάμεις του LNA (στρατηγός Χαφτάρ) και εξέφρασαν την απόλυτη απόρριψη τους στο χάος στην χώρα τους.

Σκηνές που θα θυμίζουν την γνωστή θρυλική ταινία “Λώρενς της Αραβίας” θα αντιμετωπίσουν οι άνδρες του στρατού της Τρίπολης, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ήδη ως “προδότες” στην χώρα μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και του επικεφαλής του GNA, διότι αυτό ακριβώς είναι ο Σαράι.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ επιτίθενται από παντού κατά της Τρίπολης καταστρέφοντας τουρκικά θωρακισμένα οχήματα KIRPI, τα οποία είχε παραδώσει πριν μήνες η Τουρκία στις δυνάμεις της Τρίπολης.

Οι στρατιωτικές μονάδες του LNA όπως το 166 τάγμα πεζικού επεκτείνουν τον έλεγχο τους στην περιοχή al-Hira και συνεχίζουν να προελεύνουν στην περιοχή al-Aziziya και στην Τρίπολη. Aεροσκάφη του Χαφτάρ σφυροκοπούν το αεροδρόμιο της Μίτιγκα στο οποίο εδρεύουν Τούρκοι σύμβουλοι και τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Σκοπός των δυνάμεων της Βεγγάζης είναι πάση θυσία η κατάληψη της πρωτεύουσας, το ταχύτερο δυνατό, για να μην πατήσουν το πόδι τους οι Τούρκοι για κανένα λόγο.

Σύμφωνα μετο τι ετοιμάζει ο πανούργος σουλτάνος Ερντογάν, ο οποίος εν μέσω εχθροπραξιών στην Συρία και γενικής κατακραυγής μεταφέρει συνεχώς εξοπλισμένα drone και τζιχαντιστές στη Λιβύη, την απάντηση μας την έδωσε και επιβεβαιώθηκε ο ΓΓ του LNA στρατηγός Khalid Al Mahjoub.

Ο στρατηγός ανέφερε για το θέμα αυτό: «η Τουρκία είναι εταίρος της κυβέρνησης της Τρίπολης στον πόλεμο εναντίον του εθνικού Λιβυκού Στρατού. Η τουρκική κυβέρνηση συμμετέχει στην αποστολή τρομοκρατών από την Τουρκία στη Λιβύη».

Ο ταξίαρχος Khalid al-Mahjoub, διευθυντής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), δήλωσε ότι η παρά την προσήλωση των τουρκικών δυνάμεων στα τεκταινόμενα στη Συρία, η κύρια ανησυχία της Άγκυρας είναι η μεταφορά εξοπλισμένων μη επανδρωμένων οχημάτων και τζιχαντιστών στο λιβυκό έδαφος.

«Αυτό θα πρέπει να αποτραπεί άμεσα με την βία. Οι Τούρκοι ετοιμάζουν σοβαρή στήριξη στην οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και αυτό αφορά εκτός όλων των άλλων και την Αίγυπτο», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Λίβυος Ταξίαρχος της υπηρεσίας πληροφοριών του LNA, ανέφερε ότι οι δυνάμεις του θα εξαλείψουν όλους τους τρομοκράτες στη Λιβύη, ακόμα και αυτούς που έρχονται από τη Συρία μέσω της Τουρκίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα τους συλλάβει όλους και θα τους υποβάλλει σε δίκη ενώπιον των επίσημων δικαστηρίων με την ποινή του θανάτου.

Κύριος στόχος του Ερντογάν δεν είναι μόνο η ΑΟΖ αλλά και οι πετρελαιοπηγές της Λιβύης, για να μην ξεχνιόμαστε.

Σχολιάστε

Translate »