Κυριακή 9 Αυγούστου, 2020

Πάνω από 2.600 Αμερικανοί πεζοναύτες σε καραντίνα στην Ευρώπη

Ακυρώνεται η πολεμική άσκηση “Defender Europe 2020” – Σε κατάσταση συναγερμού η EUCOM.

Χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες και στρατιωτικό προσωπικό σε βάσεις στην Ευρώπη έχουν τεθεί σε καραντίνα μετά από τουλάχιστον 36 θετικές περιπτώσεις στον Covid-19 σε αμερικανική βάση, περιπλέκοντας περαιτέρω την προβολή ισχύος της Ουάσινγκτον στον Ατλαντικό, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Περίπου 2.600 στρατιώτες και προσωπικό της Ευρωπαϊκής Διοίκησης (EUCOM) απομονώθηκαν χθες σε μια προσπάθεια να διακοπεί η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, μετά την αποκάλυψη ύπαρξης 36 θετικών αποτελεσμάτων σε τέστ.

Κορωνοϊός: Τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη ετοιμάζονται για το “χειρότερο” σενάριο

Το Πεντάγωνο σημείωσε ότι τα στρατεύματα που βρίσκονταν σε καραντίνα δεν είναι άρρωστα, αλλά απομονώθηκαν για λόγους προφύλαξης λόγω των πρόσφατων ταξιδιών τους.

“Αυτά τα άτομα δεν είναι αναγκαστικά άρρωστα, αλλά μπορεί να έχουν εκτεθεί για αυτό και απαιτείται με τη δέουσα επιμέλεια να λάβουν όλα τα προληπτικά μέτρα υγείας”, ανέφερε το Πεντάγωνο σε ειδική ανακοίνωση.

Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει όσους μπορεί να είναι φορείς, αλλά όχι θετικοί και όσους έχουν αποδειχθεί αποδεδειγμένα θετικοί, δηλαδή τα 36 άτομα.

Επίσης το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ακυρώνει μέρος της μεγαλύτερης ασκήσεως του ΝΑΤΟ με την επωνυμία «Defender Europe 2020» εξαιτίας της απειλής κορωνοϊού.

Ο διοικητής της EUCOM, Πτέραρχος Tod Wolters, μίλησε στους δημοσιογράφους για τους θετικούς στον ιό, προσθέτοντας ότι και οι 72.000 Αμερικανοί στρατιώτες του στην Ευρώπη έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω έκθεσης στην ασθένεια.

“Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια όσον αφορά την πιθανή εξάπλωση”, δήλωσε ο Wolters σε τηλεδιάσκεψη από την έδρα της EUCOM στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. “Εδώ και πολλούς μήνες, έχουμε λάβει προληπτικά μέτρα”, τόνισε ο ίδιος.

Το Πεντάγωνο δεν διευκρίνισε ωστόσο το πώς σχεδιάζει να απομονώσει 2.600 Πεζοναύτες. Επίσης έχουμε την δεύτερη περίπτωση ναυτών που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ.

Το USS Boxer είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο που επιβεβαίωσε περισσότερους από έναν μολυσμένους με τον ιό ναύτες, για αυτό και το πλήρωμα υιοθέτησε αυτό που ονομάζεται «επιθετική στρατηγική μετριασμού».

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κορωνοϊό: Ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 από το State Department

Η καραντίνα έρχεται ως λύση για αρκετούς κλάδους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για να “αναχαιτιστεί” ο κορωνοΪός, ειδικά πάνω στα γεμάτα με κόσμο αμερικανικά πολεμικά σκάφη του ναυτικού.

Ο ιός, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει μολύνει σχεδόν 300.000 άτομα και έχει οδηγήσει στο θάνατο περισσότερους από 12.000 σε όλο τον κόσμο, ανάγκασε την ανωτάτη ηγεσία να προβεί σε ακύρωση ή μείωση πολλών αμερικανικών στρατιωτικών ασκήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της ασκήσεως «Defender 2020».

Μιλάμε για πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες, οι οποίες αλλάζουν όλα τα δεδομένα ανοίγοντας τα ειδικά πρωτόκολλα των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ως απάντηση της πανδημίας που εξελίσσεται εδώ και πολλές ημέρες. 

Το πρόβλημα της πανδημίας όμως δεν αφορά μόνο τους πολίτες αλλά και τις στρατιωτικές ηγεσίες των τριών ομολογουμένως υπερδυνάμεων του πλανήτη, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, οι οποίες υλοποιούν τα δικά τους έκτακτα σχέδια για τη διατήρηση των στρατιωτών τους σε καλή κατάσταση.

Σε πιθανές εφιαλτικές καταστάσεις λόγω της πανδημίας, οι ένοπλες δυνάμεις γενικά θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο φύλακα του κάθε κράτους από πιθανές ξένες επιβουλές, διότι η ζωή και τα τεράστια συμφέροντα δεν σταματούν σχεδόν ποτέ.

Σχολιάστε

Translate »