Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 2020

Πολεμική δήλωση Ερντογάν για Ίμια: ”Προειδοποιήσαμε τους Έλληνες γι αυτό δεν είχαμε φέτος επεισόδιο”

Περιέργη τοποθέτηση είχαμε πριν από λίγο από τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για τις εξελίξεις στα Ίμια, υποστηρίζοντας ότι η τουρκική πλευρά είχε στείλει ένα μήνυμα στην Αθήνα για την αποφυγή έντασης στην περιοχή. 


Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ ( Ιμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια) δεν θα γίνει και από την πλευρά μας.” 

Η Τουρκία προετοιμάζει σκηνικό για ”θερμό” επεισόδιο: ”Εμείς έχουμε την ελληνική σημαία που κατεβάσαμε στα Ίμια’

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ.   

Στο θαλασσοτεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ  όπου διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle. 

Ελλάδα-Γαλλία ενώνονται στρατιωτικά κατά της Τουρκίας: Ανακατάληψη νησιού από εχθρικές δυνάμεις στην άσκηση “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2020”

Η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ  εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «Charles De Gaulle» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός  στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλημενιστεί στη Λεμεσό.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, πέρασε από το οικόπεδο 8 συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του τεμαχίου 8, στα ανοιχτά της Κύπρου.

Τις τελευταίες μέρες διάφοροι λογαριασμοί στο twitter δημοσιεύουν και δορυφορικές φωτογραφίες από τις κινήσεις στου αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο και την θέση του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz. 

Η επόμενη γεώτρηση στον στόχο «Κρόνος» του οικοπέδου 6 της ΑΟΖ την οποία θα διενεργήσει η κοινοπραξία ΕΝΙ-Τotal τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου. 

Σχολιάστε

Translate »