Τετάρτη 8 Ιουλίου, 2020

Προς μεγάλη νίκη Συντηρητικών και Μπόρις Τζόνσον στην Βρετανία: Διαφορά 8-15 μονάδων έναντι των Εργατικών

Σε μεγάλη νίκη οδεύουν οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έναντι των Εργατικών καθώς σε τέσσερις δημοσκοπήσεις του τελευταίου τριημέρου προηγούνται των Εργατικών μεταξύ 8 και 15 ποσοστιαίων μονάδων!

Τέσσερις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, το Συντηρητικό Κόμμα λαμβάνει ποσοστό μεταξύ  41 και 44%, με αυξητική τάση σε ότι αφορά τα ποσοστά του

Το Εργατικό Κόμμα κυμαίνεται μεταξύ 29 και 33% της πρόθεσης ψήφου. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σημείωσαν άνοδο κατά μία μονάδα και λαμβάνουν 14% και το Κόμμα Brexit παραμένει αμετάβλητο στο 4%.

Ολα δείχνουν ότι η 31η Ιανουαρίου 2020 θα είναι η τελευταία ημέρα της Βρετανίας στην ΕΕ και μια νέα εποχή θα ξεκινήσει για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 09:00 ώρα Ελλάδος την Πέμπτη στη Βρετανία και θα κλείσουν στις 24:00 ώρα Ελλάδος, όταν μια δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll) αναμένεται να δώσει τις πρώτες ενδείξεις για το ποιος κέρδισε.

Απηχώντας τις δεσμεύσεις του στρατοπέδου που τασσόταν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, ο Τζόνσον δεσμεύτηκε ξανά σήμερα για χαμηλότερα ποσοστά μετανάστευσης βάσει ενός συστήματος μοριοδότησης που θα στηρίζεται σε αυτό της Αυστραλίας

«Οι αριθμοί θα μειωθούν επειδή θα μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Τζόνσον, προσθέτοντας ότι θα επικεντρωθεί στη μείωση της μετανάστευσης ανειδίκευτων, ενώ θα υπάρχει περιθώριο για αυτούς που έχουν υψηλή ειδίκευση και τους άλλους εργαζομένους που θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία.

Σχολιάστε

Translate »