Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 2020

Πρόβα τζενεράλε από την Άγκυρα: Άσκηση τουρκικής φρεγάτας & ”YAVUZ” στην Α.Μεσόγειο

Άκρως σοβαρές τουρκικές κινήσεις έχουμε από την τουρκική πλευρά κατά της χώρας μας.

Εκπαίδευση εκκένωσης ελικοπτέρου έλαβε χώρα μεταξύ της πλωτής πλατφόρμας γεώτρησης YAVUZ, η οποία συνεχίζει τις δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα και της Κορβέτας TCG BURGAZADA, αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Η Άγκυρα, η οποία προετοιμάζεται για πιθανές κινήσεις στην περιοχή μας, διεξάγει ασκήσεις προσομοίωσης περιστατικών σε περίπτωση δράσης τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην Α.Μεσόγειο, ειδικά μετά την “βόλτα” του γνωστού τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. 

Το Ελληνικό ΠΝ τρομάζει την Άγκυρα – Τούρκος αναλυτής: ”Προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση”

Με την άσκηση αυτή επιβεβαιωνόμαστε πρόβας τζενεράλε, του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σύμφωνα με Τούρκο ειδικό/σύμβουλο για πιθανά σενάρια στο Αιγαίο, μετά την πρόσφατη έξοδο του ερευνητικό τουρκικό πλοίο «ORUC REIS», γνωρίζοντας ότι απέναντι του θα βρει το ένδοξο ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Η τουρκική πυραυλάκατος TCG GURBET σε συνεργασία με τουρκικά επιθετικό ελικόπτερο ATAK, υλοποίησε άσκηση αναζήτησης/εντοπισμού και εξουδετέρωσης, “ελληνικών πυραυλακάτων”, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 02 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με Τούρκο αναλυτή και σύμβουλο του τουρκικού ΥΠΑΜ, ”η όλη διαδικασία αφορά σε μια πιθανή ρήξη στο Αιγαίο και στρέφεται ξεκάθαρα κατά την πανίσχυρης αποτρεπτικής παρουσίας των ελληνικών πυραυλακάτων, οι οποίες μετακινούνται συνεχώς στα νησιά μας (ειδικά στο Καστελόριζο και αλλού), λαμβάνοντας θέση πολλές φορές αθέατες σε μικρούς κολπίσκους, αναμένοντας το “θήραμά τους”, που είναι βέβαια τα πολεμικά πλοία του τουρκικού ΠΝ.

“Αυτός ο τύπος εκπαίδευσης αφορά τον εντοπισμό και την καταστροφή με την χρήση ελικοπτέρων των ελληνικών ταχέων σκαφών, που κρύβονται ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου, αποτελώντας μεγάλη απειλή για την Τουρκία”, δήλωνε ο ίδιος.

Τώρα έχουμε άσκηση συνεργασίας τουρκικής Κορβέτας και πλωτού γεωτρύπανου, ενώ σίγουρα το ελληνικό ΠΝ με υποβρύχιες μονάδες και άλλα μέσα παρακολουθεί από κοντά όλες τις κινήσεις των Τούρκων.

Νομίζουμε όμως περί σαφής προειδοποιήσεως στην χώρας μας από  έγκυρο αραβικό πρακτορείο ειδήσεων, είναι ακόμα πιο σοβαρό, διότι ανέφερε ότι μέχρι τον Απρίλιο, η Τουρκία πιθανόν να κλιμακώσει στην ελληνική ΑΟΖ, στέλνοντας & πλωτό γεωτρύπανο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης & Κύπρου, γίνεται ακόμα ποιο σημαντικό.

“Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η παρουσία του οποιουδήποτε πλωτού γεωτρύπανου είναι πιθανό να συνοδεύεται από μια ομάδα μάχης του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αποτελούμενη από τουλάχιστον μία φρεγάτα, δύο ή τρεις Κορβέτες, και ένα υποβρύχιο’, είχε αναφέρει το Al Monitor.

Η απάντηση από ελληνικής πλευράς πρέπει, και θα είναι καταιγιστική σε μια τέτοια πιθανή περίπτωση,διότι οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη “γλώσσα” καλύτερα, παρά μόνο  αυτή της ισχύος.

Aραβικό ΜΜΕ προεξοφλεί κρίση με την Τoυρκία: ”Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος – Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει σε Κύπρο-Αιγαίο”

Η δημοτικότητα του Ερντογάν καταρρέει στο εσωτερικό, στην Ιντλίμπ έχει εγκλωβιστεί  τουρκικός στρατός, στην Λιβύη τα σχέδια ακυρώνονται μέρα με την ημέρα, και μένει μόνο η Α.Μεσόγειος και το Αιγαίο  για να δείξει την πυγμή του ο σουλτάνος. 

Έτσι βλέπει τα πράγματα ο ίδιος από την Άγκυρα, αλλά ξεχνά ότι εδώ σε αυτήν την περιοχή επιδιώκει να χάσει όλες του τις φιλοδοξίες και όλα του τα όνειρα για Οθωμανική κυριαρχία, από τις ισχυρές ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.        

Σχολιάστε

Translate »