Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, 2019

Πρόθυμος να συναντήσει τον Κιμ «σύντομα» εμφανίζεται ο Πούτιν

Έτοιμος να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, “σύντομα”, δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφεραν την Τετάρτη τα κρατικά ΜΜΕ του Βορρά, εν μέσω της διπλωματικής απόψυξης που συντελείται στη χερσόνησο.

Ο Πούτιν κάλεσε τον Κιμ και τον πρόεδρο του Νότου, Μουν Τζε Ιν, τον Ιούνιο, σε οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ που θα γίνει τον επόμενο μήνα, αν και δεν είναι γνωστό αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας απάντησε στην πρόσκληση.

Σε ένα μήνυμα προς τον Κιμ για την Ημέρα Εθνικής Απελευθέρωσης του Βορρά -σηματοδοτώντας το τέλος της ιαπωνικής κυριαρχίας στην Κορέα στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου- ο Πούτιν επανέλαβε την πρόθεσή του για σύνοδο κορυφής. «Επιβεβαιώνω ότι είμαι έτοιμος να σας συναντήσω σύντομα για να συζητήσουμε επειγόντως ζητήματα διμερών σχέσεων και σημαντικά θέματα της περιοχής», δήλωσε ο Πούτιν σε ένα μήνυμα που έδωσε το επίσημο κορεατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων του Βορρά.

Το μήνυμα δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνάντηση.

Ο Πούτιν εξέφρασε ελπίδες ότι θα αναπτύξει περαιτέρω “αμοιβαία συνεργασία συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης του τριμερούς σχεδίου” που θα περιλαμβάνει επίσης τη Νότια Κορέα.

Σχολιάστε

Translate »