Παρασκευή 29 Μαΐου, 2020

«Πόλεμος» για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου – Πρόεδρος Κληρικών Ελλάδος: «Αποφασίστηκε ερήμην μας, θα πολεμήσουμε να μην περάσει»

Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ανακοινώθηκε από κοινού από τους δύο άνδρες, με δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντησή τους το απόγευμα της Τρίτης, 06.11.2018. Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος μίλησαν σε εγκάρδιο κλίμα και μάλιστα υπήρξαν αλλεπάλληλες και εκατέρωθεν ευχαριστίες, με το κλίμα να είναι συναινετικό.

Ωστόσο, ένας πόλεμος ξέσπασε γύρω από την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους κληρικούς, για τους οποίους η συμφωνία προβλέπει πως δεν θα είναι πια δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά θα πληρώνονται από την Εκκλησία.

Αυτό που υπόσχονται οι κληρικοί είναι πως η συμφωνία δεν θα περάσει και πως θα παλέψουν για αυτό, καθώς αποφασίστηκε ερήμην τους.

Ο κ. Γεώργιος Σελλής, πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, δεν έκρυψε την οργή του για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, αναφέρει το newsit.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Η πρώτη σκέψη πριν από την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου είναι ότι κάνει κινήσεις η Ιεραρχία χωρίς τον άμεσα ενδιαφερόμενο που είναι ο κληρικός. Είναι κινήσεις πίσω από την πλάτη μας. Οι οποίες μας ξάφνιασαν και για τις οποίες μαθαίνουμε ότι έχουν γίνει από καιρό συμφωνίες. Δεν είναι δηλαδή κάτι το σημερινό.

Θα προσπαθήσουμε νόμιμα να παραμείνουμε στο καθεστώς το οποίο επικρατούσε μέχρι σήμερα. Να μη βγούμε δηλαδή από το Δημόσιο».

Καταλήγοντας, δηλώνει κατηγορηματικά: «Αν περάσει νομοθετικά αυτό το έκτρωμα για μας, θα κινηθούμε νομικά και δυναμικά».

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, με έκτακτο ανακοινωθέν, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας για τους κληρικούς, μετά την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Αναλυτικά οι κληρικοί αναφέρουν στην ανακοίνωση:

«Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία.

Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία.

Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας. Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.

Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.

Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.

Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας.

Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θα μας βρουν μπροστά τους«.

Σχολιάστε

Translate »