Τρίτη 26 Μαΐου, 2020

«Σημαντικές συγκλίσεις σε διατάξεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος»

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, το πρωί της Τρίτης 26 Νοεμβρίου:

  • Μία από τις σημαντικότερες συνταγματικές ρυθμίσεις για την Αναθεώρηση που ψηφίστηκε χτες είναι ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσής του, δεν μπορεί να συνεπάγεται πια τη διάλυση της Βουλής. Εξίσου σημαντική είναι και η υιοθέτηση του κατώτερου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς και άλλες συγκλίσεις που υπήρξαν – με συμβιβασμούς βέβαια από τη Νέα Δημοκρατία – σε θέματα όπως η ψήφος των αποδήμων.
  • Την πρωτοβουλία για πρόταση νέου προσώπου για το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας την έχει ο Πρωθυπουργός που θα προτείνει σύντομα πρόσωπο ευρείας αποδοχής.
  • Είναι οξύμωρο ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για επιδοματικές πολιτικές τη στιγμή που ο ίδιος επί 4 χρόνια βάσισε την πολιτική του σχεδόν αποκλειστικά σε επιδόματα.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.youtube.com/watch?v=Usp6oG-OROY&feature=youtu.be

Σχολιάστε

Translate »